Според новите мерки вече е препоръчително учителите да носят маски

...
Според новите мерки вече е препоръчително учителите да носят маски
Коментари Харесай

Директор: Aко в класа има болен ученик, но останалите са били с маски, няма нужда да бъдат карантинирани

 Според новите ограничения към този момент е целесъобразно учителите да носят маски и да си вършат проби за COVID-19 един път седмично. При 10% инфектирани в учебно заведение ще се минава в онлайн образование

До този миг 515 паралелки в страната са на отдалечено образование. От началото на образователната година карантинираните учители са се нараснали два пъти, а карантинираните възпитаници - четири пъти.

Асен Александров, шеф на 51 СОУ " Елисавета Багряна’’ счита, че е изцяло постижимо учители и възпитаници да се тестват всяка седмица. Той предлага на родителите и на децата да се вършат бързи проби, които се позитивират посредством слюнчен секрет, което ги прави по- безболезнени от другите бързи проби. Директорът на учебното заведение счита, че това ги прави по-предпочитани от учителите и децата. В учебното заведение към този момент са тествали по този метод.

" Aко в класа има болен възпитаник, само че останалите са били с маски, са били в предпазена среда и няма потребност останалите деца да бъдат карантинирани, разгласи той пред Nova news.

Асен Александров счита, че е значимо пространствата в учебно заведение да бъдат постоянно проветрявани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР