Според нови данни на министерството на отбраната в Украйна най-малко

...
Според нови данни на министерството на отбраната в Украйна най-малко
Коментари Харесай

Украйна разкрива броя на гражданите си, загинали в руски плен

Според нови данни на министерството на защитата в Украйна минимум 177 украински пленници са починали след пълномащабната инвазия на Кремъл в страната, съобщи „ Politico “ . Понастоящем хиляди други са изложени на сериозен риск .

„ Колкото повече време прекарват в съветските затвори, толкоз по-близо са до гибелта, “, споделя с паника Виктория Цимбалюк , представител на Координационния щаб за поддръжка на военнопленници, клон на украинското министерство на защитата. Тя разкри още, че заради неналичието на непоколебим интернационален контрол действителният брой на смъртните случаи в съветските затвори евентуално е доста по-висок .

„ Това е броят, с който разполагаме, само че, несъмнено, не всички тела са върнати, а за доста от тях даже не е доказано от Русия, че са в плен, “, твърди Виктория Цимбалюк.

При постоянната замяна на пандизчии сред Москва и Киев са били върнати към 3600 украински военнопленници и депортирани жители . Смята се обаче, че хиляди от тях към момента са в ръцете на съветските управляващи. За неприятното отношение на Русия към пандизчиите се оповестява от години. Репресиите против гражданското общество и самостоятелните коментатори улесниха нормализирането на насилието и осигуриха на чиновниците в пандизите чувство за власт и безотговорност . Според отчет , оповестен през вчерашния ден от екипа на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, ситуацията на украинските военнопленници към днешна дата е още по-лошо . В отчета се отбелязва, че изтезанията на пленени военнослужещи са „ необятно публикувани и систематични “ и се правят с утвърждението на съветското управление.

Виктория Цимбалюк разкри, че Русия отхвърля да удостовери местонахождението или пленничеството на хиляди пандизчии , което кара обезверените им родственици всекидневно да гадаят дали околните им към момента са живи.

  Организация на обединените нации удостовери, че са регистрирани и редица случаи на изтезания на съветски военнопленници , пленени от украинските управляващи , само че отбелязва, че тези нападателни дейности са били прекъснати , откакто съветските жители са попаднали в системата на пандизите. Към днешна дата самостоятелни анализатори имат безграничен достъп до съветските военнопленници.

32-годишната Катерина Назарий споделя, че не е говорила и не е чувала брачна половинка си , откогато е бил покорен край Мариупол преди 830 дни. Малко откакто липсващ, тя схванала, че е в съветски ръце от поразителен видеоклип , който бил споделен в прокремълски канал в Telegram. По-късно Катерина научила от освободени украински пандизчии, че нейният брачен партньор се намира в център за задържане в Луганск в окупирана Украйна, макар че съветските управляващи неведнъж са отричали да имат информация за него. Жената признава, че изпитва боязън всякога, когато телефонът ѝ звънне, притеснявайки се, че това ще бъде вест за гибелта на брачна половинка ѝ.

„ Връщаме се в Средновековието. Ако светът замълчи в този момент, Русия ще одобри това като знак, че може да продължи да работи безнаказано “, сподели още тя.

МТСП ще продължи да поддържа общественото включване на хората с епилепсия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР