Според нов доклад на The Wall Street Journal бивша директорка

...
Според нов доклад на The Wall Street Journal бивша директорка
Коментари Харесай

Употребата на наркотици от страна на Илън Мъск е била толкова тревожна, че е накарала директор на Tesla да се махне от компанията

Според нов отчет на The Wall Street Journal някогашна директорка на Tesla е била толкоз загрижена за използването на опиати и непредсказуемото държание на Илън Мъск, че е решила да не се кандидатира за преизбиране в управителния съвет на компанията за електрически автомобили.

Линда Джонсън Райс, която изкара двугодишен мандат в управителния съвет на компанията нееднократно е споделяла на членовете на управителния съвет на Tesla за терзанията си, свързани с използването на опиати от страна на Мъск, оповестява TSJ.

Райс също по този начин импровизирано е попитала дали бордът би трябвало да проверява използването на опиати от Мъск, която съгласно осведомени включва кетамин, LSD, кокаин и екстази, само че нейните опасения са били подценени, съгласно изданието.

В обширния отчет на TSJ се разказва в детайли по какъв начин ръководителите на фирмите на Мъск са се борили с това по какъв начин да се оправят с използването на опиати и с безредните му обществени изяви и изказвания.

В Tesla някои от актуалните шефове са потърсили помощ от брата на Мъск – Кимбал по отношение на държанието му, само че TSJ оповестява, че те са внимавали да не употребяват думата „ опиати “, когато са изразявали опасенията си.

Според изданието други са предполагали, че предприемачът милиардер е бил под въздействие, когато през 2018 година е написал в Туитър, че има „ обезпечено финансиране “, с цел да направи автомобилната компания частна на цена 420 $ за акция. Туитът, който изстреля акциите на Tesla с 6% на идващия ден, провокира следствие на Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, което докара до санкции на стойност 40 милиона $ против Мъск, макар че той не признава нарушавания.

Мъск, който е споделил на биографа си Уолтър Айзъксън, че „ в действителност “ не обича да взема опиати също по този начин е разказвал на хората, че приема микродози кетамин, виждан е да употребява опиата за забавление и обществено е заявявал, че одобряван от време на време, кетаминът „ е по-добър вид “ от лекуването на меланхолия с антидепресанти. Той също по този начин се прочу с това, че пуши трева с Джо Роугън по време на фотосите на епизод от подкаста на Роугън, което накара НАСА да стартира инспекция на сигурността на SpaceX, вследствие на която съгласно Мъск цялата компания е трябвало да се подложи на проби за опиати в продължение на една година.

Представители на Мъск не са дали отговор незабавно на молбата за коментар от Business Insider, само че юристът на най-богатия човек в света съобщи пред The Wall Street Journal, че Мъск „ постоянно и на инцидентен принцип се тества за опиати в SpaceX и в никакъв случай не се е провалял на тест “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР