Според нов анализ южният испански град Гранада е най-бюджетният в

...
Според нов анализ южният испански град Гранада е най-бюджетният в
Коментари Харесай

Испански град е обявен за най-евтината европейска дестинация

Според нов разбор южният испански град Гранада е най-бюджетният в Европа. Платформата за пътувания Omio класира 100-те най-популярни дестинации за пътешестване в Белгия, Германия, Франция, Италия, Нидерландия, Австрия, Швейцария и Испания, съгласно броя на безплатните забележителности, достъпността на локалния превоз, цените на храните и напитките, разноските за обиколка на града и броят на публичните чешми. Тези критерии дефинират южния испански град Гранада като най-хубавата европейска дестинация за евтина отмора, написа Euronews Travel.

Андалуският град предлага 112 безвъзмездни действия, измежду които и визитата на музеите. Туристическите обиколки на Гранада са едни от най-евтините в Европа и костват към 6 евро. Нощният живот също се оказва приятна изненада и във връзка с цена, само че и като прекарване. Градът има 86 бара и нощни клуба, в които бирата коства малко над 2 евро. Проучването открива също, че в Гранада има 1011 места за безвъзмезден Wi-Fi и 143 публични чешми. Билетът за рейс е един от най-евтините в Европа – 1.40 евро, а с карта за пътешестване цената му се понижава до 0.83 евро.
Забележителностите на Гранада
Дворцовият комплекс Алхамбра съставлява впечатляваща мавританска цитадела, с луксозни градини, повдигнат на така наречен Червен рид, ситуиран в подножието на Сиера Невада. Кралският замък е служил като резиденция на владетелите на династията Насрид до завръщането на християните в града през 1492 година Можете да прекарате няколко часа в комплекса, възхищавайки се на обилната ислямска архитектура, както и на детонацията от цветове в градините.

Друга от най-важните исторически забележителности на Гранада е катедралата - внушителна сграда с готическа, ренесансова и барокова архитектура, чието строителство лишава повече от 180 години. Тя остава незавършена, защото в началото за фасадата са били планувани две кули, от които единствено едната е на половина издигната.

Вечерта можете да се разноските из най-стария квартал на града - Албайсин. Лабиринтът от криволичещи улички е посипан с очарователни къщи, а от хълма се открива превъзходна панорама към архитектурния комплекс Алхамбра. Албайсин е превъзходен избор и в случай че желаете да опитате великолепен тапас - гратис. От наскоро Гранада е обвързвана с огромните градове в Испания с нов високоскоростен трен. До андалуската перла може да се стигне за три часа от Мадрид и за четири от Севиля.
Други бюджетни дестинации в Европа
Omio класира Брюж като втората най-евтина дестинация в Европа. Зашеметяващият град предлага 24 безвъзмездни забележителности и евтина пешеходна обиколка, както и шест безвъзмездни музея. Изненадващо Венеция е на трето място в класацията. Въпреки че е пословично скъпа, наподобява, че има метод да я посетите с стеснен бюджет. Много от най-важните забележителности са безвъзмездни, в това число площад Сан Марко, Мостът на въздишките и мост Риалто. Венеция има 22 музея с безвъзмезден вход и 186 публични чешми.
Най-скъпите градове са в Швейцария
Проучването класира Лозана като най-скъпата дестинация. В швейцарския град има единствено 24 безвъзмездни действия и един безвъзмезден музей. Храната и напитките са едни от най-скъпите измежду градовете в класацията. Цената на една бира е над 8 евро. Берн и Винтертур почтено й съперничат като едни от най-скъпите в Европа.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиндестинации пътувания туризъм бюджетни разноски Испания ПоследниНай-четениТуризъм 216 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Крипто 164 Ripple се ускорява за агресия в Европа Компании 1020 Yandex изкупува над 20 млн. продукта на избягалата от Русия IKEA Накратко 5132 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Компании 13049 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 12777 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Крипто 8964 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Компании 7850 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Всички новини13:10 Бюджет и финанси 216 Икономиката на Украйна е пред колапсОще от ТуризъмВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР