Според Николай Денков от Продължаваме промяната-Демократична България“ посочи, че има

...
Според Николай Денков от Продължаваме промяната-Демократична България“ посочи, че има
Коментари Харесай

Денков: Залогът е голям, има опити да се блокира правителството

Според Николай Денков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ уточни, че „ има всевъзможни опити да се блокира основаването на кабинета “ . Той би трябвало да поеме поста на министър-председател пръв в бъдещия кабинет сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Денков сподели:

“Виждаме опити от всевъзможни страни да се блокира държавното управление. Разделението е огромно, залогът е огромен. ”

Вчера Кирил Петков заяви, че политици от ПП-ДБ са били подслушвани и записвани и това е станало с присъединяване на Радостин Василев, който евентуално ще напусне групата на Политическа партия през днешния ден. На конференция депутатът и някогашен министър на спорта Радостин Василев ще разгласи, че напуща парламентарната си група. Поводът е единодушието, реализирано сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за поддръжка на държавно управление с втория мандат. По думите на Петков, „ дейното мероприятие е било планувано от службите, а записите е направил Радостин Василев “ .

Мотивът му е отводът да бъде препоръчан още веднъж за министър на спорта и – изтъквам – „ нереалистичните му упоритости да стартира собствен политически план, с който да взриви страната “ . Петков твърди още, че Василев се е похвалил, че за дейностите си е имал поддръжка на „ държавни центрове, които не желаят да бъде формирано държавно управление “ .

От ПП-ДБ имат информация, че на оповестената за през днешния ден конференция Василев ще показа част от записите , които съгласно Петков са манипулирани. В тях се замесват имена на български и европейски политици, а задачата – да се провокира интернационален дипломатически скандал .

„ Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с обособени изречения и думи, тъй че да могат да дадат безусловно неверните внушения. Повтарям – това са изкуствено съединени думи, отвън подтекста, преднамерено подбрани за шантаж и дестабилизация “, съобщи Петков. Денков от своя страна уточни:

“Нека да забележим какво ще каже през днешния ден Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от престъпния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам, доколкото можем, умерено да минем през тези трудности. Мисля, че и Мария Габриел има предпочитание да се види краен резултат. ”

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР