Според нея вероятността за съставяне на кабинет е повече от

...
Според нея вероятността за съставяне на кабинет е повече от
Коментари Харесай

Нинова: „Продължаваме промяната“ не са новата левица, има още време да се избистрят като идеология

Според нея вероятността за сформиране на кабинет е повече от 50%
„ Факт е, че Политическа партия ни лиши гласове - към 10-15 %. Това с новата левица обаче ми е малко необичайно, тъй като сътрудниците обявиха, че реализират десни ограничения с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да си избистрят идеологията “, сподели пред Българска национална телевизия Корнелия Нинова.

„ Просто на предходните избори упованията бяха ориентирани към Слави Трифонов, в този момент – към тях “, разяснява водачът в оставка.

Според нея вероятността за сформиране на кабинет е повече от 50%.

„ Времето ни притиска за сформиране на държавно управление, в случай че би трябвало и през нощта ще работим “, съобщи подготвеност тя.

Нинова дефинира тонът като разсъдък, колегиален и оправдателен, като социалистите са задоволени, че доста техни оферти се одобряват, други остават за полемика.

Според нея идната седмица ще стартират диалозите за структурата на кабинета и разпределянето на министерските постове. Отказа да разяснява дали партиите са се договорили коя политическа мощ какъв брой министри ще има.

„ Логично е спечелилата партия да си излъчи министър председател “, разяснява Нинова поръчката на Кирил Петков за поста на министър-председател.

Лично за себе си Нинова не е решила дали отначало ще се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия на конгреса, който следва на 22 януари следващата година. И през днешния ден обаче тя открои алената линия, която партията няма да премине при съставянето на държавно управление.

Това е Истанбулската спогодба, която левицата отхвърля да одобри. Темата я сблъсква с Крум Зарков, който към този момент разгласи, че ще се кандидатира за поста.

На въпрос за същинското ѝ отношение към успеха на Радев на втория тур тя съобщи, че в нощта на преизбирането му се е видяло кои се радват най-вече.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР