Според нея в последните години се усеща ударното темпо на

...
Според нея в последните години се усеща ударното темпо на
Коментари Харесай

Жечка Георгиева, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС: Мотивира ме това, че имам кауза и тя е образованието на децата ни!


Според нея в последните години се усеща ударното движение на работа по просветителната инфраструктура във Варна, а положителната среда допуска по-спокоен и сполучлив учебен развой.

Г-жа Георгиева разяснява още, че образованието е приоритет №1 за Община Варна. И тази година в бюджета се отделят най-вече средства за обучение - 184,8 млн. лева, което е 38% от макрорамката. Увеличението е с 30,7 млн. лева по отношение на м.г. Средно с 15% е нарастването на заплатите на педагогическия личен състав Тя напомни, че 31,2 млн. отпусна държавното управление за създаване на нови здания и пристройки на учебни заведения, ясли и детски градини. След построяването на новите детски градини и ясли ще бъдат открити общо нови 679 места. Варна е град, в който за всяко дете има място в детска градина и детска ясла, уточни още Жечка Георгиева.

Тя напомни и това, че следва създаване на математико-технологичен кампус, където ще бъде преместена и МГ " Д-р Петър Берон ". Проектът планува той да бъде ситуиран на терен от 22 дка, в региона на техникумите, като за задачата държавното управление към този момент трансферира на Община Варна 14 дка. По първични данни инвестицията ще надвиши 10 млн. лева

Продължава построяването на нови детски и спортни площадки – през тази година в две учебни заведения и четири детски градини ще бъдат построени нови спортни и игрови площадки - ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", Първа езикова гимназия, ДГ 14 " Дружба ", ДГ 44 " Валентина Терешкова " - филиал, ДГ 51 " Ран Босилек " с. Константиново и детската градина в село Звездица.

" Хората в системата на образованието са ключът към по-добро обучение. Ако имаме положителни и стимулирани учители и преподаватели, ще имаме положително обучение и ще живеем в проспериращо общество ", разяснява госпожа Георгиева.

Тя показа, че следва да бъдат отпуснати средства от държавното управление по стратегия за изчистване на всички дефицити от отдалеченото образование. Всяко дете по преценка на родителите ще може през летните месеци да посещава тези занятия.

В предизборната стратегия на ГЕРБ-СДС са заложени следните цели:

Да се завършат измененията в системата, ориентирани към развиване на основните компетентности и уменията на 21-ви век, поощряване на просветителните нововъведения и повишение мотивацията за учене;

Ще се основават предпочитано условия за приобщаване на всяко едно дете в просветителната система;

Акцентът е върху възпитателната работа във всички политики и поощряване на работа с родителите като съществена политика на всяко учебно заведение и детска градина. Трябва да се пресече възпроизводството на неграмотността от потомство в потомство, като се понижи преждевременното отпадане от системата и се продължи работата по Механизма за взаимна работа на институциите с фокус обгръщане на всяко едно дете и ефикасното му включване в системата.

Ще продължим с напъните за стимулиране и модернизиране на професионалното обучение. Важно е да се знае, че напъните през идващите години са за освобождение от такси на всички деца в предучилищна възраст.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР