Според нея правителството на Кирил Петков е оставило хаос не

...
Според нея правителството на Кирил Петков е оставило хаос не
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Хората на минимална заплата са изправени пред мизерия, 60% нямат спестявания

Според нея държавното управление на Кирил Петков е оставило безпорядък освен в енергетиката, само че и във финансите
„ Спестяванията в България са 67 милиарда лв.. В страната има грубо неравноправие сега. 84% от тези пари принадлежат на 1% от популацията, по данни на Българска народна банка. 60% от българите нямат никакви спестявания “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ икономическият специалист Мика Зайкова.

В миг на повишение на цените и висока инфлация – чака се тази година да е 20%, хората без спестявания могат само да понижат харчовете, разяснява тя. На този фона понижава и потреблението, тъй като българинът избира да си заплати сметките  - ток, парно, вода и след това за храна.

Според нея държавното управление на Кирил Петков е оставило безпорядък освен в енергетиката, само че и във финансите. По думите ѝ държавното управление не може да помогне на най-бедните, тъй като приходите от налози за последното тримесечие са три пъти по-ниски от тези за първото.

Издръжка на 1 човек се е нараснала с 257 лв., а общата издъжка за 1 човек 1525 лв., с цел да оцелее. Зайкова разгласи още, че издръжката на тричленно семейство с едно дете до 14 години към този момент приближава 2700 лева, а междинната заплата у нас чисто е 1500 лева

Това значи, че при двама работещи родители със междинна заплата приходите едвам ще покриват режийните, храната и превоза на семейството.

При упования потрес с тока, парното и газа през зимата, заплатите въобще няма да стигат за прехрана. Хората, които са на минимална заплата, са действително изправени пред бедност, предизвести икономическият специалист. 640 000 индивида работят на минимална заплата, разясни тя. „ Доходите изоставят от инфлацията ”, заключи Зайкова. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР