Според нея нападението на Русия над Украйна е разместило много

...
Според нея нападението на Русия над Украйна е разместило много
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Голяма е опасността войната в Украйна да се превърне в ”замразен конфликт”

Според нея нападението на Русия над Украйна е разместило доста пластове и довело до огромна психическа смяна в Европа и потрес за НАТО.

 

" Най-бързо реагираха източно- и централноевропейските страни - те оповестиха, че ще одобряват бежанци, че ще оказват помощ с въоръжение. Тоест, Централна и Източна Европа заеха лидерска роля, което е нещо извънредно. Акцентът се измести от остаряла към нова Европа. Стара Европа дълго време оставаше в плен на тази идея за сигурност, в която Русия играеше своята роля ", изясни Нейнски.

За нея невижданото обединяване в Европа и света е довело до превръщане на хода на войната в Украйна.

 

" Тази война би трябвало да бъде завършена по метод, при който бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна и стане ясно, че в никакъв случай повече със мощ няма да бъдат отнемани територии ", акцентира тя.

В отговор на въпрос за растящото напрежение сред България и Северна Македония някогашния външен министър съобщи:

 

" България би трябвало да оказва помощ на Северна Македония в пътя към Европа, като поддържа връзка с политиците, които са проевропейски и проатлантически настроени в Северна Македония и дружно намерят метод да се предпазваме от сходни провокации, които аз мисля, че ще продължат и в бъдеще. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР