Според неотдавнашен доклад правителството на Съединените щати е изправено пред

...
Според неотдавнашен доклад правителството на Съединените щати е изправено пред
Коментари Харесай

Сериозна заплаха от невъзможност за изпълнение на дълга грози правителството на САЩ

Според скорошен отчет държавното управление на Съединените щати е изправено пред забележителен риск да не може да извърши финансовите си отговорности в близко бъдеще, евентуално още през юни.

В отчета , оповестен на 12 май от Бюджетната работа на Конгреса на Съединени американски щати (CBO), се акцентира рискът от несъблюдение на отговорностите на държавното управление заради постигане на законоустановения предел на дълга от $31.4 трилиона на 19 януари.

Ако лимитът на дълга остане неизменен, CBO предвижда, че до първите две седмици на юни държавното управление може да срещне компликации при изплащането на всички свои отговорности.

В отчета се показва също, че федералният бюджетен недостиг за 2023 година се планува да бъде $1.5 трилиона, което е със $100 милиарда повече от първичната оценка, показана през февруари.

Според отчета общите доходи за 2023 година могат да бъдат доста повлияни от настоящото дело във Върховния съд по отношение на отписването на неизплатени отговорности по студентски заеми.

Освен това следеният до април дефицит на данъчни приходи има капацитет да способства за по-голям недостиг от в началото планувания.

Въпреки тези фактори прогнозните данни на CBO сочат, че е малко евентуално повишаването на недостига да намалее в обозримо бъдеще. Докладът планува, че годишният недостиг ще се удвои през идващото десетилетие, достигайки $2.7 трилиона до 2033 година

Очаква се през 2033 година да бъде регистрирано най-високото равнище на държавен дълг, записано в миналото в Съединени американски щати, като дългът, притежаван от обществото, ще нарасне от 98% от Брутният вътрешен продукт в края на тази година до 119% в края на 2033 година, както се показва в отчета на CBO.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР