Според неотдавнашен доклад на Chainalysis приходите от измами с криптовалути

...
Според неотдавнашен доклад на Chainalysis приходите от измами с криптовалути
Коментари Харесай

Приходите от крипто измами са спаднали с 46% през 2022 г.

Според скорошен отчет на Chainalysis приходите от измами с криптовалути са намалели с 46% през 2022 година спрямо миналата година.

В отчета се проучват пет категории измами, в това число капиталови, сантиментални, NFT, дарителски и измами с лица, представящи се за известни персони. Установи се, че повече от половината от приходите се падат на капиталовите измами.

Въпреки че генерират по-ниски общи доходи, сантименталните измами имат доста влияние на база доходи на жертва като междинният депозит на жертвата е съвсем $16,000.

Докладът разкри също по този начин, че приходите от измами следват компактно цената на Биткойн , като капиталовите измами са най-корелирани.

В отговор на изменящите се пазарни условия измамниците се насочиха към постоянни монети за своите схеми, евентуално като застраховка против срив на пазара и желание на евентуалните жертви да задържат своите Биткойни в очакване на нарастване на цената.



По-голямата част от приходите на измамите идват непропорционално от Съединени американски щати, изключително обвързваните с NFT измами, а централизираните криптоборси и DeFi протоколите също изпращат забележителна сума на измамите.

Интересно е, че единствено 1% от заплащанията на жертвите към измамите идват от криптобанкомати, което допуска, че този метод на заплащане не се употребява постоянно за противозаконни действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР