Според неофициална информация е отчетено незначително разминаване на гласовете –

...
Според неофициална информация е отчетено незначително разминаване на гласовете –
Коментари Харесай

В 15 часа днес решават дали ще има преизчисляване на мандатите в ОбС Бургас

Според неофициална информация е регистрирано нищожно разминаване на гласовете – към 101 са противоречивите бюлетини, за които няма изрично мнение дали са годни, или невалидни

Повторното броене на 60-те хил.бюлетини за избор на общински съветници в завърши, а експертизата, която е направена от 11 движимости лица ще бъде прегледана в 15 часа през днешния ден в Административния съд, научи Флагман.бг.

Според неофициална информация е регистрирано нищожно разминаване на гласовете – към 101 са противоречивите бюлетини, за които няма изрично мнение дали са годни, или невалидни.

Копия от тях ще бъдат предоставени през днешния ден в съда и бюлетините една по една ще се разискват от всички заинтригувани страни – жалбоподателите от Средна европейска класа, представител на Общинската изборна комисия и всеки един от 51-те съветници в сегашния Общински съвет. Очертава се с напрежение съвещание, което ще продължи часове.

На базата на признатите бюлетини ще бъде назначена и експертиза за преизчисляване на мандатите в Общински съвет.

Запознати с повторното броене прецизираха пред Флагман.бг, че вероятно СЕК може да прибавят един мандат за сметка на „ Възраждане “, ГЕРБ или Българска социалистическа партия, само че единствено в случай, че експертизата бъде призната, тъй като има догадка за отхвърлянето им – 80 противоречиви гласа от 60 хиляди са надменно малко, с цел да се губи времето на съда.

Повторното броене на бюлетините се извърши от 11-членна комисия, която бе назначена от Административния съд в Бургас. Магистратите одобриха предложенията на жалбоподателите и другите заинтригувани лица. Любопитен факт е, че измежду преброителите е общинският консултант от Политическа партия в Царево, служителят в ИАРА по-известен като Стефан Машината и медийният консултант на - ексдепутатката от " Възраждане " Цвета Галунова, Жулиета Едрева и Дочка Иванова.

Сред специалистите бяха Николина Кънчева (председател на ОИК Приморско) и Живко Бойчев (председател на ОИК Камено). 

За първите двама излиза наяве от фотография на Стефан Петров във фейсбук, който нощес се похвали, че е работил две седмици по експертизата.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР