Според неговите данни, във френските медии се е появила информация

...
Според неговите данни, във френските медии се е появила информация
Коментари Харесай

Напрежение между Китай и Франция, ето каква е причината

Според неговите данни, във френските медии се е появила информация за идни рестрикции, които включват възбрана за потреблението на съоръжение на Huawei при внедряването на 5G в редица огромни градове на страната.

"Ние сме мощно шокирани и обезпокоени. Президентът Еманюел Макрон и други представители на френските управляващи неведнъж потвърждаваха, че Франция няма да дискриминира съответна страна или компания по въпросите на 5G и няма да изключи Huawei. Така че, в случай че тази информация е вярна това опонира на поетите от френското държавно управление задължения “, се показва в известието на посолството.

В него също по този начин се акцентира, че макар терзанията по отношение на сигурността на 5G мрежите са разбираеми, с цел да наложи ограничавания на съответни компании, Франция би трябвало първо да даде транспарантни критерии, които подсигуряват еднообразно отношение към всички претенденти.

"Различното отношение към фирмите според от тяхната страна на генезис ще значи открита дискриминация и затулен протекционизъм. Това нарушава правилата на пазарната стопанска система и свободната търговия ", показват от посолството.

Китай показва вяра, че двете страни ще съумеят да запазят доверие една към друга и да го засилят посредством съдействие в региона на 5G.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР