Според него заради отварянето на българските клубове е нараснало и

...
Според него заради отварянето на българските клубове е нараснало и
Коментари Харесай

Пендаровски: През последните 2 години не съм имал нито един конструктивен разговор с Радев

Според него поради отварянето на българските клубове е повишено и недоволството на хората в РСМ против тъй наречените „ френско предложение “
В Северна Македония от през вчерашния ден към този момент би трябвало да действа работната група за конституционните промени. Напрежението сред България и РСМ обаче не стихва.

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се зарече да не кани българския президент Румен Радев в страната.

Пендаровски съобщи, че през последните две години не е имал нито един градивен диалог с българския си сътрудник Румен Радев.

„ За тангото трябват двама. Не приказвам персонално. През последните две години не съм имал нито един градивен диалог с Радев “, сподели президентът на Северна Македония.

Пред ТВ „ Сител “ Пендаровски дефинира отварянето на български клубове в страната „ като проведена провокация “ от София и уточни, че в историята на Европейския съюз не е имало такова блокиране, каквото София ползва към Скопие с думите: „ Вие не сте този, за който се мислите “, предава Българска национална телевизия.

Според него поради отварянето на българските клубове е повишено и недоволството на хората в РСМ против тъй наречените „ френско предложение “.

По мотив реакциите, които думите му провокират в България, Пендаровски съобщи, че не му е значима реакцията у нас, а тази на македонския народ и жителите на РСМ.

От думите му стана ясно, че работната група за промени в Конституцията е била основана за да бъдат изчистени причините сред опозицията и ръководещите, като процесът на съвещания трябвало да продължи няколко месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР