Според него за първи път от десетилетия насам няма ляво-центристки

...
Според него за първи път от десетилетия насам няма ляво-центристки
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Предстоящите евроизбори ще бъдат най-значимите от края на 70-те години насам

Според него за първи път от десетилетия насам няма ляво-центристки консенсус в Европейския парламент , към който да се причисли умерената десница от ЕНП.

Европа е политически разграничена и това ще бъде доста оспорвано съревнование за надзор върху Екологичен потенциал. Предстои сериозен растеж на по-радикалната дясна политика, предвижда той.

През дълъг интервал от време християн-демократическата десница поддържаше главните прогресистки политики на Европейски Съюз в региона на миграцията, зелената политика и някои съществени обществени полезности, свързани с по-либерално отношение към общности и човешки права, напомни политологът и добави, че с течение на времето са се натрупали напрежения в множеството европейски страни, свързани с хегемонното упражняване на тези политики.

" Популистката дясна външна страна на Европа стартира да се активизира и разраства през последното десетилетие. На тези избори през юни ще забележим една много разраснала се последна, популистка десница , която ще сложи във фокуса на своята акция различни полезности и политики на Европейски Съюз ", предвижда Минчев.

ЕНП ще би трябвало да взема решение дали да мине малко по-надясно и да си партнира с по-умерени политически фракции от десните фамилии, или да остане част от ляво-либералния консенсус, който до момента господства европейската политика, счита Огнян Минчев.

" Защото колкото по-консенсусна е ЕНП с левите и центристките сили в Европа, толкоз по-голямо пространство се открива за десния популизъм, а това е рисково. Десният популизъм не е просто покровител за избрани полезности. Десният популизъм на процедура желае ренационализация на забележителна част от европейските политики, което ще сложи под въпрос и самата структура на Европейски Съюз. Това е главният проблем. "

Европейската национална партия организира през днешния ден и на следващия ден своя конгрес в Букурещ. Очаква се на него делегатите да поддържат кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за втори мандат като ръководител на Европейската комисия. ЕНП ще разисква и предизборната си тактика и манифест за идните през юни европейски избори. Българските партии, които членуват в най-голямото политическо семейство в Европа, са ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ДСБ и Движение България на жителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР