Според него в тези случаи съдията може да определи наказаниетоНяколко

...
Според него в тези случаи съдията може да определи наказаниетоНяколко
Коментари Харесай

Адвокат Марин Марковски: Съкратеното съдебно следствие трябва да бъде премахнато за умишлените убийства

Според него в тези случаи съдията може да дефинира наказването

Няколко свиреп убийства в последната година за следващ път повдигнаха въпроса – време ли е за смяна на Наказателния кодекс? В момента направилите тежки закононарушения имат опцията присъдата им да бъде понижена с една трета, в случай че създадат признания.

По тематиката в ефира на „ Тази неделя ” се включи някогашният брачен партньор на убитата в Русе Виктория Маринова.

Осъденият за убийството ѝ Северин Красимиров получи 30 години затвор, откакто се призна за отговорен и изиска скъсен развой. Северин ще бъде на 51 години, когато излезе от на независимост.



„ За нито един човек, който е изгубил някой непосредствен такава присъда не е обективна, защото, в случай че би трябвало да сме точни, той ще излезе от пандиза на възраст 50 години – възраст, в която напълно умерено може да аргументи нещо такова на мен, на моята щерка, на някой различен елементарен човек. Така видяно присъдата несъмнено не е обективна ”, сподели Свилен Максимов.

По думите му с по този начин написаните текстове в Наказателния кодекс у околните на жертвите остава възприятието, че направилите закононарушението имат повече права от тях: „ Отново моля към законодателя – направете по този начин щото потърпевшите да имат повече права, те да почувстват, че са някои, те да почувстват вашата протекция, а не да усещат за следващ път, че някой взема решение вместо тях ”.

По тематиката в студиото на bTV приказва и юрист Марин Марковски. Според него във всички случаи, в които има умишлени убийства, не би трябвало да се позволява кратко правосъдно разследване: „ Трябва да се отстрани съкратеното правосъдно разследване единствено за тези случаи, като съдията може да дефинира наказване. Следователно това, че не се понижава с 1/3 не лишава след признание не лишава съда от опцията да отмери заслужено ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР