Според него в новите управляващи, особено сред по-младите, се наблюдава

...
Според него в новите управляващи, особено сред по-младите, се наблюдава
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Кирил Петков проявява диктаторски заложби, а направеното от Борисов се вижда

Според него в новите ръководещи, изключително измежду по-младите, се следи „ надменност “
Твърдението на премиера, че щом ги подлагат на критика, значи вървят в вярната посока, е много неуместно. Значи всички сме на прав път, тъй като всички се подлагаме на критика. А пък с тези описи от Google стана малко жалка история. Не се ръководи по този начин страната. Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

„ Не се ръководи по този начин страната. Малко непринудено, стихийно се ръководи, нарушават се закони, с конституционния проблем с канадското поданство на Петков се сътвори неприятен казус, изключително „ Продължаваме промяната “ привикнаха, че би трябвало да се нарушават законите, това се случи два пъти тази седмица - веднъж избрахме ръководител на КЕВР, който не дава отговор на разпоредбите и Законът за поощряване на вложенията за прекосяване на ББР към министерството на Даниел Лорер се гласоподава три пъти “, изясни Чолаков.

Според него в новите ръководещи, изключително измежду по-младите, се следи „ надменност “, която дефинира като „ много рискова “, тъй като огромна част от тях не се допитват до депутатите с максимален опит в Народното събрание и смятат себе си за „ The best “.

„ Не става да се арестува този и оня и не отива на министър председател да оповестява по малкия екран, че желае арести. Това е като 44-45 година. Това е латентна тирания. Опитвам да схвана какво става в съзнанието на Кирил Петков, който се оказа човек с някакви диктаторски заложби “, акцентира той.

А по отношение на това дали такива има и Бойко Борисов, Чолаков е безапелационен, че „ след 89 година Борисов е първият министър председател, който оставя на страната повече, в сравнение с е заварил “.

„ Напоследък Петков се базира на листата „ Магнитски “ и повтаряше за Делян Пеевски, който е в него и бе пропуснато, че в листата е името на Васил Божков. Вчера той се базира на сведения от него и аз започнах да се запитвам на страната на Божков ли е и става ли страна в спор “, разяснява още депутатът.

„ МВР-министърът Бойко Рашков се умълча в последно време, щеше да вади обстоятелства за автомагистрала „ Хемус “, сподели един път и повече не го повтори. За златните паспорти опозицията упорства да се разровят, а държавното управление не желае. Те мислят, че ще заловен ГЕРБ, но да не се окаже, че ще иде другаде “, изясни още Чолаков.

Сделка за замяна на основния прокурор Иван Гешев с Бойко Рашков депутатът счита, че не се вършат такива покупко-продажби, а министърът на Министерство на вътрешните работи е проблем на президента Румен Радев.

„ Има ли някой подозрение, че Бойко Борисов би се справил по-добре с рецесиите сега “, попита реторично Чолаков.

Той уточни също по този начин, че министър-председателят би трябвало да излъчва несъмнено достолепие и да се държи по-институционално.

„ Много високо подвигнаха моралната летва в предизборната акция, само че се оказва, че не могат да я прескочат “, счита Радомир Чолаков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР