Според него в ход е политическа манипулация преди местните избори

...
Според него в ход е политическа манипулация преди местните избори
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних: Очаквам да ме арестуват!

Според него в ход е политическа операция преди локалните избори

Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвиняване и вероятно може да ме арестуват. Такава бомба хвърли през днешния ден кметът на Варна Иван Портних.

Всичко стартира в 12.50 часа през днешния ден, когато на електронните пощи на медиите в града се получи покана от Община Варна, в която написа: Колеги, през днешния ден, 01.09. от 14 ч. ще се организира брифинг на кмета във връзка подозрения за политическа операция и интензивно мероприятие преди локалните избори. Място: зала " Варна “, Община Варна.

В уречения час кметът Иван Портних влезе в залата и обяви, че е налице груба политическа операция и интензивно мероприятие, отнасящо се до рибарско пристанище Карантината.

Той изясни, че по Опис №193 от 2021 година на Европрокуратурата има заведена кореспонденция. Съобщи, че лице, на име Теодора Георгиева, представяща се от Европрокуратурата ревизира плана. Обаче прокурорът по този списък е с име Михаела Райдовска.

Дали Теодора Георгиева прави следствие и на какво правно съображение, попита кметът на Варна. Свързана ли е с избрани политически кръгове и лица, добави той въпроса си. Отговор от публицистите, участвали на брифинга, по този начин и не получи.

За експерт по инспекцията е назначен Йоан Каратерзиян, продължи още кметът Портних. Той напомни, че Каратерзиян е бил претендент за кмет от Демократична България.

Как по този начин е единствения геодезист в България, който може да извърши тази инспекция, попита още Портних.

Този човек нападна плана още от първия ден, добави кметът на Варна.

Нееднократно съм казвал, че по редица европроекти сме проверявани и постоянно сме съдействали, сподели Портних.

Той изясни, че Каратерзиян се показва от Неправителствени организации " Камара на геодезистите в България ". Това е неправителствена организация. Реално съществуващата Камара се разграничи от него още през 2018 година, добави кметът на Варна.

Търси ли се политически намек преди изборите, попита той. От 2021 година тече преписката за Карантината, само че не съм викан. Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвиняване и вероятно може да ме арестуват. Това е недодялан инструментариум, добави Портних.

Според него няма нищо притеснително по реализацията на плана за рибарското пристанище Карантината.

Подали сме несъгласие за отказ на Каратерзиян по този проблем. Той неведнъж и в обществените медии, и в медиите написа против плана, изясни още кметът на Варна.

Относно инспекциите против някогашния прокурор Владимир Чавдаров, Портних риторично отсече: Няка какво да прибавя!

Източник: Varna24.bg.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР