Според него трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш

...
Според него трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш
Коментари Харесай

Л. Стефанов: Правителството на ИТН ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата

Според него трети избори биха били злополука и най-големият пострадал ще бъде партията на господин Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена.

Политологът оспори оценката на водача на Има Такъв Народ за „ изумителна победа “ на партията на отминалите избори: „ Бих го нарекъл по-скоро пирова победа. Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш страната накъде да отива. “

„ Ще падне „ една гъста мъгла “ в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла “, предвижда политологът.

„ За мен е удивително, че не се е получил от сходни нему популистки партии и придвижвания, щъкащи и бъкащи и Европа “, означи още Стефанов. По думите му Има Такъв Народ създава поразителен резултат за българската народна власт.

„ Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, само че да управляваш страната не е като да изнасяш следващото вечерно шоу. Не основава усещане с държанието си, че схваща защо става дума “, разяснява още Любомир Стефанов.

Той счита, че предложенията на водача на Има Такъв Народ не са цели, а по-скоро „ дъвки за необятното публично мнение “. „ Политиката не е единствено фойерверки, коледни пожелания и гръмки изявления “, добави Стефанов.

Политологът счита, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на Народното събрание, а президентът ще натрупа рейтинг за изборите наесен.

„ Лесното решение е прекомерно спекулативно – президентът изчаква за следващ път нещата в Народното събрание да се провалят, с цел да бута още веднъж към длъжностен кабинет и президентска република, само че това е прекомерно ексцентрична догадка “, означи още политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР