Според него това е една от целите на Русия Ясно

...
Според него това е една от целите на Русия Ясно
Коментари Харесай

Зеленски: Конфликтът в Газа отнема вниманието от Украйна

Според него това е една от задачите на Русия

" Ясно е, че спорът сред Израел и Газа лишава вниманието от войната в Украйна “. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски по време на брифинг в Киев с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестява Би Ти Ви.

Според него това е една от задачите на Русия, която през февруари 2022 година стартира пълномащабно навлизане в Украйна. Зеленски съобщи, че Русия желае фокусът върху войната в Украйна да бъде „ отслабен “, само че акцентира, че „ всичко е в нашите пълномощия “.

Украинският президент отхвърли, че бойните дейности в Украйна са достигнали до задънена улица, макар че висшият боен военачалник на страната неотдавна ги оцени по този начин. Валерий Залужний сподели, че войната към този момент минава към „ позиционен “ или неподвижен стадий и това ще бъде от изгода за Москва, като „ ѝ разреши да възвърне военната си мощност “.

„ Всички се уморяват и има разнообразни отзиви, само че това не е патова обстановка “, сподели украинският президент, представен от Би Би Си.

Володимир Зеленски напомни, че през предходната година също доста се е говорило за патова обстановка на бойното поле в Украйна, само че уточни последвалите огромни победи на Киев в североизточната Харковска област и Херсон на юг.

Москва също разяснява оценката на Залужний, като представителят на Путин съобщи, че обстановката на бойното поле не е „ патова “.

„ Всички военни цели, които бяха сложени, би трябвало да бъдат реализирани “, съобщи Дмитрий Песков, като добави, че Украйна би трябвало да осъзнае, че „ е неуместно даже да се приказва за някакви вероятности за победа на киевския режим на бойното поле “.

Володимир Зеленски отхвърли известията в медиите, че върху него се оказва все по-голям напън да обмисли договаряния с Русия, предава dnes.bg.

„ Никой измежду водачите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и други наши сътрудници не оказва напън върху нас да седнем в този момент да преговаряме с Русия и да ѝ отстъпваме нещо. Това няма да се случи “, безапелационен бе той.

Зеленски призна, че Русия „ управлява небето “ и че Украйна незабавно се нуждае от създадени в Съединени американски щати военни самолети F-16 и съвременна противовъздушна защита, с цел да промени обстановката.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР