Според него те се възползват от санкциите като инструмент за

...
Според него те се възползват от санкциите като инструмент за
Коментари Харесай

ДПС се жали в ЕС от България заради Пеевски и Магнитски

Според него те се възползват от глобите като " инструмент за свръхрепресии и нарушение на човешките права и свободи ".

Илхан Кючюк се въздържа да уточни имена на наранени лица и компании, измежду които попада някогашният народен представител от гражданската квота на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Изказването обаче звучеше като негова отбрана.

Той посочи, че американският закон " Магнитски " няма деяние на територията на Европейския съюз, което опонира с позицията на Съединени американски щати, че той е световен закон (както се и нарича). Истината е, че българите са първите жители на Европейски Съюз, глобени по него.

Според Кючук налагането на национални наказания от някои страни в Европейски Съюз като продължение на американските ограничения е " в жестоко несъгласие както с вътрешното им законодателство, по този начин и с общностното право ". Той уточни, че засяга България, без да назове други страни. Евродепутатът прикани да не се позволява по същия метод " превратно пояснение на европейския аналог " на закона " Магнитски ". Според него глобите не трябва да се трансформират в " търпяно свръхнаказание, без виновността да е потвърдена от самостоятелен правосъден орган след преценка на всички обстоятелства и доказателства ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР