Според него те изцяло съвпадат и с предложенията на МВР

...
Според него те изцяло съвпадат и с предложенията на МВР
Коментари Харесай

Антон Златанов остава шеф на Гранична полиция, 700 нелегални мигранти са спрени само за ден

Според него те напълно съответстват и с предложенията на Министерство на вътрешните работи за бюджета за 2023 година. Министър Стоянов добави, че занапред предстоят диалозите по съответните параметри с министъра на финансите Асен Василев. Калин Стоянов изясни, че с изключение на финансовата част има много други проблеми в системата на вътрешните работи, които не се вземат решение с години.

Все още не се разисква назначението на нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи, добави министър Стоянов. Той удостовери, че се управлява единствено от професионалните качества на хората, на които предлага да заемат висшите управителни длъжности в полицията.

Бившите шефове на " Гранична полиция " и на Столична дирекция на вътрешните работи ще останат част от системата на Министерство на вътрешните работи и няма да прави самоцелни назначения и увлонения. За новоназначеният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов сподели, че го познава чудесно: " Той беше измежду моите заместници до момента в който бях шеф на ГДБОП, смятам, че той ще се оправи прелестно ".

Вътрешният министър отбрани някогашния началник на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, който бе назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Главна дирекция " Гранична полиция " и беше упрекнат, че е управлявал непозволените дейности на столичните служители на реда по време на митингите през 2020 година.

Антон Златанов ще остане шеф на " Гранична полиция ", сподели вътрешният още министър Калин Стоянов. Той  уточни, че не е очаквал реакцията при назначението му в Гранична полиция. Заяви, че Златанов е експерт и е бил буфер сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 година Гласувано му е доверие и е почнал да го оправдава.

" Случаят с битите студенти под колоните на Министерски съвет не е бил под управлението на Златанов ", уточни той. По думите му всички инспекции против Антон Златанов, в това число по времето на Бойко Рашков и служебните кабинет, не са разкрили никакви нарушавания.

На въпрос за какво Златанов се води краткотрайно назначен, министърът отговори, че това е практиката в Министерство на вътрешните работи - управителните чиновници минават подобен стадий, с цел да може управлението да се убеди, че са подобаващи.

Той уточни, че единствено за вчерашния ден на българската граница са били спрени сред 600 и 700 незаконни мигранти, пробвали се да обхванат на наша територия. Той добави, че групите стават по-големи и все по-агресивни. България не би трябвало да остава сама в борбата с незаконната миграция, сподели още Калин Стоянов и изрази мнение, че страната ни би трябвало да стане член на Шенген до края на тази година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР