Според него съратникът му Пламен Янев е доказал, че може

...
Според него съратникът му Пламен Янев е доказал, че може
Коментари Харесай

Спряганият за губернатор на Бургас Христо Симеонов: Не съм готов да поема отговорността за този пост

Според него съратникът му Пламен Янев е потвърдил, че може да се оправя с държавническата работа

До този миг с мен никой не е провеждал диалози, в които да ми предложи позицията на регионален или заместител регионален шеф на Бургас. Този пост изисква характерни умения, които са разнообразни от моите пълномощия като експерт в образованието. В този смисъл аз не съм подготвен да поема сходна отговорност. А с цел да го направя, ще ми е небоходимо време да се срещна със спецификата на работата на Областна администрация. Това сподели пред Флагман.бг някогашният бургаски народен представител от 47 и 48 Народно събрание от Продължаваме промяната Христо Симеонов.

Коментарът му е по отношение на обявата на Флагман.бг от през вчерашния ден – кой ще застане отпред на Областната администрация в Бургас. По наша информация за поста се спрягат две имена - това са актуалният заместител на губернатора проф. Мария Нейкова Пламен Янев и точно Христо Симеонов. И двете са от Политическа партия ПП, респективно от редиците на мандатоносителя – произхождащата от Бургас Политическа партия СЕК, близки до лидера Константин Бачийски. 

Според Христо Симеонов, искрено казано, подобаващ за поста е Пламен Янев. 

„ Считам, че със своята работа като заместител регионален шеф Пламен Янев е потвърдил, че може да се спрявя и да взема решение задоволително умело проблемите на жителите в тази институция “, сподели ексдепутатът. 

Той се завърна към учителската специалност неотдавна. В момента преподава по философия и гражданско обучение в IT гимназията в Бургас. 

“Информацията, че са ми предложили пост като отплата в конкуренция с Пламен Янев, който сега е заместител, е подвеждаща. Влязох в политиката в името на положителното. За мен тя е изкуството да управляваш, това се случва тогава, когато си експерт в дадена област. Никога не съм се стремил към постове. Аз съм добър експерт и експерт в системата на междинното обучение и съм го потвърдил с повече от 30 години стаж, и като админ – заместник-директор на Английската гимназия в продължение на 9 години и в този смисъл не се нуждая от доказване посредством заемане на постове като отплата в политиката “, съобщи Симеонов. 

Той посочи, че неговата борба в политиката е била да реши част от проблемите в просветителната система и уточни какво е приключил в 47 и 48 Народно заседание. 

„ Като депутат сътрудниците ме спрягаха като един от ефикасните депутати и резултатите от моята работа бяха няколко. Едно от тях е изменението и допълнението в Закона за предучилищното и учебното обучение, с помощта на което над 700 зрелостници се явиха на държавен изпит посредством трето или четвърто  предпочитание с опцията да покрият своите познания на ниво профилираща подготовка. Преди Законът не го позволяваше. Това беше моя персонална идея и съумях да се преборя, убеждавайки както сътрудниците от Политическа партия, по този начин и всички останали парламентарни групи да ме поддържат в тази моя самодейност. Второто е, че с това беше реализирано и изменение по формата на правене на тактиките на учебните заведения и просветителните институции. До момента в просветителните институции се пишеха тактики от 40-50 листа, които бяха извънредно нереални и не позволяваха да се мери действително качеството на просветителния развой и достиженията в институцията. Със заповед на зам.-министъра преди към месец към този момент е създаден нов модел, който предложих и който към този момент се трансформира в закон, където се разказват крайните стратегически цели за идващите пет години и се разпределят оперативните цели по години. Третото нещо с това изменение е обвързвано с това общините и регионалните администрации да бъдат задължени на своите интернет страници да разгласяват тактиките и стратегиите, които са свързани с просветителните политики на локално равнище “, добави Симеонов. 

Накрая акцентира, че би заел постове, които са свързани с професионалната му активност и не желае името му да бъде спрягано за такива, които са разнообразни от образованието. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР