Според него само тези, които са по-податливи на такъв тип

...
Според него само тези, които са по-податливи на такъв тип
Коментари Харесай

Адемов: Страховете от коронавируса са пресилени и създават организиран хаос

Според него единствено тези, които са по-податливи на подобен вид инфекции, би трябвало да бъдат сложени под карантина

Страховете от протичащото се в Китай и другите европейски страни по отношение на ковид са пресилени и основават този проведен безпорядък, който следим сега. Това сподели пред БТВ Хасан Адемов, ръководител на обществената комисия в Народното събрание и някогашен обществен министър.

„ Коронавирусът не е в групата на така наречен изключително рискови инфекции, към които спадат антракс, чума и холера. Тази зараза даже е съпоставима с елементарните грипни инфекции, които всеки сезон следим в България. Смъртността от ковид е минимална - към 5%, съгласно епидемиолозите “, сподели Адемов.

По думите му не се задава всеобща зараза и по тази причина суматохата и презапасяването с хранителни артикули са неоснователни.

„ Трябва да се подготвим, да запазим успокоение, с цел да посрещнем провокациите. Убеден съм, че нашата здравна система може да се оправи с казуса “, на мнение е той.

На този стадий въпросът, който вълнува общопрактикуващите лекари, е да се дефинира кръгът на лицата, които са били в рискови страни и подлежат на карантиниране.

„ Антикризисният щаб би трябвало да го дефинира скоро, с цел да може хората да са спокойни и да няма суматоха “, сподели Адемов.

Според него единствено тези, които са по-податливи на подобен вид инфекции, би трябвало да бъдат сложени под карантина у дома. А точно хората с хронични болести или такива, които са претърпели онкологични болести.

„ Тези, които имат недоволства, наложително се хоспитализират. Всички останали, които нямат недоволства, няма по какъв начин да бъдат наложително карантинирани, още повече, че една огромна част от тях няма да бъдат инфектирани или заразоносители “, сподели още Адемов.

„ Около 34 самолета всяка седмица идват от Италия. Ако сметнем какъв брой души пътуват с тези полети, е неуместно всички да бъдат карантинирани “, счита някогашният обществен министър.

/tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР