Според него работата с такава техника ще улесни много инспекторите

...
Според него работата с такава техника ще улесни много инспекторите
Коментари Харесай

Агенцията по рибарство ще кандидатства за финансиране за дронове и камери срещу бракониерите

Според него работата с такава техника ще улесни доста инспекторите при битката им с бракониерите.

Агенцията ще търси пари по европейските фондове и за високопроходими коли и катери, които да употребява в морето и по река Дунав. Освен това желаеме да осигурим видеокамери, които да слагаме като фотокапани, добави Георгиев.

По думите му те могат да послужат край язовирите, реките и морето и да засичат нарушителите в действително време.

Ръководството на ИАРА възнамерява посредством европейските фондове да бъдат обезпечени средства и за техника, която да увеличи сигурността на инспекторите, против които в този момент нерядко се демонстрира експанзия, добави шефът на организацията.

По думите му концепцията е да се купят бодикамери за чиновниците. Това ще даде опция на дежурните в Центъра за наблюдаване на риболова да виждат и чуват в действително време какво се случва. В момента те могат единствено да следят посредством камерите, сложени в колите на ИАРА. Не е загадка, че изключително през последните години има растеж на експанзията към инспекторите, разяснява още Георгиев.

По думите му с изключение на вербални, към този момент има и физически набези, в това число чупене на служебни коли.

На язовир " Розов бунар " се стигна и до изстрел от бракониери, нападнали мобилен екип на организацията, има и случаи, в които инспекторите са гонени с секира или нарушителите са пробвали да ги прегазят с колите си, описа още Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР