Според него, премиерът Кирил Петков не е на необходимото ниво

...
Според него, премиерът Кирил Петков не е на необходимото ниво
Коментари Харесай

Димитър Луджев: Отиде си наглата и корумпирана клика на ГЕРБ и дойдоха млади и възпитани хора

Според него, министър председателят Кирил Петков не е на нужното равнище за "диригент " на държавното управление

Как се ръководи в дни на рецесии разяснява Димитър Луджев - един от участниците в програмното държавно управление на Димитър Попов от декември 1990 до ноември 1991 година и един от създателите на Съюз на демократичните сили, някогашен вицепремиер и някогашен министър на защитата в кабинета на Филип Димитров.

"Правителството на Димитър Попов свърши доста работа. Практически имаше задача да смени руска тоталитарна система с демократична народна власт, правова страна и пазарна стопанска система, което означаваше да разбиеш могъщата мрежа на комунистическата партия, това е надалеч по-сложно от сегашната обстановка, изясни Луджев. Когато формирахме кабинета "Попов " казахме, че желаеме да бъде кабинет на съидейници. Хора, които споделят нашата ориентировка към либерализация и пазарен метод. Там имаше и доста мощно реформаторско крило ", изясни Луджев в ефира на

Доколко "Демократична България " няма се обезличи и да загуби от тази коалиция, зависи от тях и държанието им - и в Народното събрание, и в ръководството, счита Луджев.

"Като че ли увлечени в конюнктурния политически живот, хората не помниха или не видяха, че се извърши една генерална смяна в политическия хайлайф на страната. Отиде си онази нагла, корумпирана клика на ГЕРБ и на тяхно място пристигнаха млади, възпитани хора, които се стремят към разговор. Тук стартира казусът - при такава смяна е нужен е интервал на така наречен политическа ферментация на хора с качества на държавници ", счита Луджев.

Според него, министър председателят Кирил Петков не е на нужното равнище за "диригент " на държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР