Според него преди една седмица всички служби са били изслушани

...
Според него преди една седмица всички служби са били изслушани
Коментари Харесай

Добрев: Сделката за ЧЕЗ не застрашава националната сигурност

Според него преди една седмица всички служби са били изслушани в Комисията по енергетика, където са декларирали, че нямат терзания по договорката.

По думите на Добрев би трябвало да се прави разлика сред Българска народна банка, КФН и КЕВР. Той изясни, че Българска народна банка и Комисията за финансов контрол утвърждават купувачите, тъй като хората имат спестявания в банките или самостоятелни партиди в пенсионните фондове - т.е. там има средства, които страната би трябвало да отбрани. Затова, по думите му, в тези два закона, при тези две институции, има текст, който позволява сключването или несключването на избрана договорка, с цел да се защитят точно тези спестявания.

"Случаят с КЕВР и ЕРП-ата не е подобен. Ние нямаме спестовни сметки в ЕРП-ата, ние нямаме наши пари, които ЕРП-ата държат. ЕРП-то просто дава услуга на популацията и тази услуга е мощно контролирана от страна на регулатора във връзка с качеството и цената на услугата ", добави Делян Добрев.

Той посочи, че в закона категорично са написани текстове, които при нарушение на снабдяването или лицензията, КЕВР има право да отнеме контрола от страна на притежателя, активите и да назначи необикновен шеф.

"Това несъмнено е единственият закон, в който можеш да влезеш в една частна компания, да махнеш изпълнителния шеф и да назначиш подобен от КЕВР, с цел да гарантираш, че услугата се извършва качествено ", добави Добрев.

Председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание е уверен, че цената на тока не може да се усили двойно, в случай че пристигна нов притежател, тъй като тя се дефинира от регулатора. Според него енергийният бизнес у нас е мощно контролиран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР