Според него парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да

...
Според него парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да
Коментари Харесай

Това Не Е Било! След Напускането На Нинова, Новите Главатари На Бсп Направиха Немислимото, Вижте!

Според него парламентарната група би трябвало да има автономия сама да взема решение по кое време да излиза и да се връща в зала, " а не да се трансформира в пленник на някакви прищявки ".

Миков уточни като учредения за подадената през вчерашния ден от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, в това число неправилната предизборна акция, разделянето в партията и борбата за листата.

" Създадоха се свръхочаквания за победа и за осъществяване на предварителни избори по-късно. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръх упования в партията, в симпатизантите, в поданството, когато няма учредения за това. Политиците би трябвало да стъпват на живота и на действителността, а не на техните стремежи и упования ", сподели Миков.

Като съществени проблеми пред социалистите някогашният ръководител на партията уточни потребността от консолидация, приемане на особеното мнение и прекратяване на практиката за основаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата полемика в Националния съвет на Българска социалистическа партия във вторник е бил спрян напън за прекачване на отговорността за изборния резултат от централата към локалните структури.

" Не може грешките при национална акция да се трансферират към локални структури, тъй като това ги демотивира ", безапелационен беше Миков.

Той няма да се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия.

Социалистът Кристиян Вигенин също разяснява решението за оставката на Нинова пред bTV и показа друга позиция.

" Смятам, че Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка, тъй като единствено след няколко месеца има локални избори и отвлича вниманието от главната цел - да се върнем в локалната власт ", разгласи Вигенин.

Според него задачата на ръководителя на Българска социалистическа партия е да получи явен мандат, в случай че бъде избрана отново.

Вигенин счита, че Нинова " по европейски " е дала оставка и един тип разрешила равно съревнование за водачеството в Българска социалистическа партия. Той обаче не приема агресивността на вътрешната съпротива с настояването на оставката на Нинова, тъй като това може да повлияе доста за идващите през есента локални избори. Вигенин счита, че Нинова би трябвало да успокои пристрастеностите в партията, а вътрешната съпротива би трябвало да е по-внимателна и да смекчи острия звук, тъй като това обезкуражава както членовете на социалистите, по този начин и гласоподавателите.

" От една страна Нинова има потребност от промяна на курса, от усмиряване на вътрешните спорове, а въпреки това обединените от нежеланието да виждат Нинова като ръководител, да бъдат по-внимателни, тъй като нашата цел е да печелим избори ", сподели Вигенин.

Той е последовател на директните избори за водач на левицата.

На въпрос - за какво Българска социалистическа партия загуби евроизборите, той отговори, че европейските избори по принцип постоянно са сложни за левицата в Европа, чиито последователи не считат, че те могат да им решат проблемите.

Кристиан Вигенин подсети, че Българска социалистическа партия е повишила резултата си по отношение на предходните евроизбори и ще има един народен представител повече. Ако ГЕРБ имат шестима депутати и като се има поради, че един е от друга партия - Съюз на демократичните сили, на процедура ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще имат идентичен брой евродепутати - 5, разяснява социалистът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР