Според него обаче институционалният подход е закъснял и държавата създава

...
Според него обаче институционалният подход е закъснял и държавата създава
Коментари Харесай

Петков:Пошла спекула около случая д-р Димитров

Според него обаче институционалният метод е просрочен и страната основава усещането, че върви след събитията.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на правораздаването и на вътрешните работи текстовете в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната защита, да бъдат прецизирани. Исканията на министър-председателя идват след разразилия се скандал в Пловдив, където доктор простреля смъртоносно апаш в личния си гараж.

"Опитът да се яхне публичното неодобрение е доста пошла далавера, от която обществото губи ", акцентира Петков в утринния блок на Bulgaria ON AIR. Той изрази терзанието си, че на улицата има рецидивист с доста присъди, какъвто бе и убитият от доктор Иван Димитров Жоро Джевизов-Плъха.

По думите на Петков такива хора явно нямат място измежду естествените жители.

"Не може няколко месеца да лъжеш, че във всяко село ще имаш служител на реда. Гражданите схващат, че ги лъжем, огромна част желаят да бъдат излъгани ", упрекна ръководещите някогашният началник на Министерство на вътрешните работи.

Според него най-после хората стигат до извода, че няма страна и би трябвало сами да се грижат за сигурността си.

Членът на Изпълнителното бюро на АБВ разяснява и проблема "ЧЕЗ " , който разгорещи пристрастеностите в страната и провокира митинг пред Министерски съвет на политически партии и неправителствени организации. Петков означи значимостта на правосъдната процедура, която ЧЕЗ води против България.

"Трябва да си дадем сметка, че на следващия ден тези 500-600 млн. лв. ще ги плащаме ние. Трябва да се направи доста сериозен разбор на пълномощията на КЕВР. Някак с политически старания гоним ЧЕЗ от България ", разяснява Румен Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР