Според него няма как да си подарим историята на Македония:Ако

...
Според него няма как да си подарим историята на Македония:Ако
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: РСМ няма място в ЕС докато нарушава Договора с България

Според него няма по какъв начин да си подарим историята на Македония:

Ако те желаят да си бъдат някаква обособена нация и страна – в случай че обичат – да си имат лична история. Няма по какъв начин да им дам цар Самуил.

Много ни натискат да се сближаваме. Други страни. Но считам, че ние би трябвало да си имаме лична политика. И тя би трябвало да е безапелационна, че в случай че те не извършват Договора – те нямат място в Европейски Съюз. Едната от точките, които не извършват, е, че не признават локалните българи. Другото е техните доста забавни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина напряко.

Това съобщи евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация в групата на ЕКР Андрей Слабаков в „ Събуди се “ по.

Той описа и за скорошното си посещаване в Украйна, при което занесе жизненоважни медицински консумативи до Болград.

Ако някой Ви каже, че е елементарно да се прекарват през граница ваксини или медикаменти, не му вярвайте, акцентира евродепутатът.

Относно скандалното видео, оповестено от министъра на културата в обществените мрежи, Слабаков разяснява:

Министърът на културата или просто Наско, или както към този момент го назовават в обществените мрежи – дребната друсалка, не е хубаво да пуска такива клипове, тъй като вместо да се приказва за просвета, се приказва за това „ по какъв начин да сменим дилъра “.

Той продължи:

Момчето е извънредно девствено във връзка с културата. А може би би трябвало да му помогнем да се запознае с нея, тъй като въпреки всичко е министър.

Андрей Слабаков предвижда, че бюджетът за просвета в България ще понижава, като сега е 0,6. В Европейски Съюз се преборихме за 2%, макар, че аз желаех 4, уточни Слабаков.

Той продължи, че сегашният министър на културата не е прочут с нищо друго, с изключение на с клипчето. Не знам с какъв брой от гилдиите се е срещал. Не знам изобщо на какво съображение е комплициран за министър, добави Слабаков.

Той сигнализира за голям проблем с използването на директивата на Европейски Съюз за авторските права. Самият Слабаков, като част от комисията по просвета в Европейски Съюз, работи по този въпрос. Обясни, че визира в огромна степен частните малките екрани карат създателите да си преотстъпват правата – нещо, което по закон е невероятно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР