Според него единият подход за създаване на правителство е то

...
Според него единият подход за създаване на правителство е то
Коментари Харесай

Румен Христов: Учудвам на търпението и толерантността на Борисов


Според него единият метод за основаване на държавно управление е то да бъде на паритетен принцип с небосвод 4 години. Другият вид е с специалисти

Извеждането на напред във времето на ярки фигури от страна на „ Продължаваме промяната “ като възможни министри разбуни духовете, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

„ Тази заран имахме ранна среща с господин Борисов и сътрудниците от управлението на ГЕРБ и им декларирахме, че Съюз на демократичните сили с неговите 4 депутата изрично няма да подкрепим такова държавно управление. Нашето схващане е, че бяха направени задоволително жестове и задоволително взаимни отстъпки. Г-н Борисов няма да бъде претендент, въпреки че той е най-подготвеният за министър-председател. Ако има подобен кабинет, ние го виждаме като кабинет на паритетна основа “, сподели той.

Според него единият метод за основаване на държавно управление е то да бъде на паритетен принцип с небосвод 4 години. Другият вид е с специалисти, препоръчани от ГЕРБ-СДС и от сътрудниците от ПП-ДБ, с небосвод година и половина.

„ Аз се удивлявам на търпението и толерантността на господин Борисов. Те желаят всичко. Ако не реализираме единодушие за кабинет, несъмнено ние ще предложим подобен. Ако до връчването на мандата не сме постигнали единодушие в ПП-ДБ, ще предложим кабинет “, безапелационен е водачът на Съюз на демократичните сили.

На въпрос дали, в случай че първите две политически сили не реализиран единодушие, ще бъде стопиран бюджетът, Румен Христов отговори:

„ Надявам се, че не, само че с предлагането той да бъде върнат на Министерски съвет, значи, че доста мъчно в границите на възможната дълготрайност на този парламент бихме могли да го приемем. А това е доста рисково, тъй като от юни месец няма да има по какъв начин да плащаме, тъй като удължаването беше до края на юни. “

Резултатите на ГЕРБ се усилват, тези на „ Продължаваме промяната “ понижават. На последващи избори най-вероятно ГЕРБ-СДС ще реализираме по-висок резултат, а ПП-ДБ ще изгубят още депутати, предвижда Христов.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР