Според него е абсолютно императивно да се излъчи правителство с

...
Според него е абсолютно императивно да се излъчи правителство с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма опция да не продължим разговорите и да не стигнем до кабинет

Според него е безусловно императивно да се излъчи държавно управление с втория мандат, като би трябвало да се създадат всички старания това да се случи при гарантиране на избрани национални политически резултати.

" Всичко останало би трябвало да остане за записки, персонални прекарвания, будоарни страсти и прочие, които нямат нищо общо с нашата отговорност за ориста на републиката ", добави Иванов.

Той призова акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат незабавно диалозите, без непрекъснато да сменят формулата за кабинета. По думите му, за него през цялото време не е ясно какво тъкмо е желанието на ГЕРБ-СДС - за политически безпристрастен или за съдружен кабинет.

Проф. Денков би трябвало да е първи в ротацията, тъй като това е интервалът, в който би трябвало да се случи конституционната промяна, сподели Иванов, като акцентира, че нейните носители въпреки всичко са ПП-ДБ. И в случай че тя бъде саботирана или поеме в неверна посока, министър председателят може да си подаде оставката, с което пада и цялото държавно управление.

" За мен тази конституционна промяна е първият, най-съществен тест, в случай че тя се случи, кабинетът може да работи безкрайно време. Ако създадем това, ще може да се надигнем пред жителите и да кажем - без значение кой какво минало има, работим за систематичното разграждане на корупционния модел ", сподели съпредседателят на Демократична България.

Според Иванов към този момент няма време за съществени проверки в контрактуваната към този момент ротационна формула за държавно управление, тъй като президентът държи в ръцете си политическия развой и оповестява по-малко от 24 часа преди този момент по кое време ще връчи мандата, който може да връчи и в понеделник. " Този фасон на деяние от засада по най-важните конституционни процедури не е доста виновен ", предизвести Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР