Според него до лятото е възможно да бъдат покрити поне

...
Според него до лятото е възможно да бъдат покрити поне
Коментари Харесай

Епидемиологът д-р Петър Марков: Думите на Бойко за отваряне на ресторантите на 1 март ми звучат като политик преди избори

Според него до лятото е допустимо да бъдат покрити най-малко незабавните потребности за  ваксини ране.

Думите на премиера са като на политик преди избори

" Надявам се премиерът  Бойко Борисов  да поправя позицията си за  отваряне то на  заведения за хранене те на 1 март “, коментира  епидемиолог ът д-р  Петър Марков  в предаването „ 120 минути “ по

Министър-председателят разяснява, че каквото и да се случва – на 1 март  заведения за хранене те отварят. По-късно в изявление за БНР доцент Ангел Кунчев доста по-предпазливо разяснява тази концепция.

„ Премиерът е споделил това за  заведения за хранене те, само че също слушам, че моите сътрудници – здравният министър и доцент Кунчев, приказват по-различни неща. Те са много по-въздържани. Неговите думи ми звучат като на политик преди избори “, разяснява още Марков.

По думите му  заведения за хранене те би трябвало да се отворят единствено в случай че се вземе поради броя на случаите.

„ Имаме повишаване трета поредна седмица, нарастват и смъртните случаи “, напомни Марков.

Той разяснява, че всички ограничения би трябвало да се съблюдават, а в случай че се вкарват нови – това да се прави рано. Марков дефинира темпът на  ваксини ране у нас като недобър.

„ В цяла Европа имаме ниска наличност на  ваксини , това е ненапълно заради обстоятелството, че  ваксини те скоро са лицензирани и компаниите би трябвало да ги произведат “, разяснява Марков. По думите му повода у нас да има малко  ваксини  е, че когато са били договаряни количествата е имало огромна неустановеност.

„ Сега завоюваха страните, които напролет поеха риск и договориха огромни количества от различните  ваксини “, добави Марков.

Според него до лятото е допустимо да бъдат покрити най-малко незабавните потребности за  ваксини ране.

Относно към момента неразбираемите рекомендации хора, които са преболедували от ковид дали би трябвало да се  ваксини рат, Марков разяснява, че единствено една доза от препаратите може да увеличи естественият им  имунитет .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР