Според NBC News, изчезналото 16-годишно момиче от Северна Каролина е

...
Според NBC News, изчезналото 16-годишно момиче от Северна Каролина е
Коментари Харесай

Международен таен жест, ако сте в беда-Снимка-16-годишно момиче го показа и беше спасено

Според NBC News, изчезналото 16-годишно момиче от Северна Каролина е било избавено, откакто е потърсило помощ от TikTok от колата си. Как се появи този сигнал, какво общо има карантината с него и за какво може да е мъчно за жертвите да потърсят помощ, ще разкажем в нашата публикация.

ЖЕСТ ЗА ПОМОЩ

По време на пандемията доста от нас преживяха изцяло неповторима ситуация . Несигурност на прогнозите, насилствена изолираност и дискомфорт от ограничение на свободата… Всичко това провокира меланхолия, на фона на която започнаха да се появяват по-често случаи на домашно принуждение.

На този декор представителите на женската благотворителна организация Canadian Women бяха неприятно сюрпризирани от броя на постъпилите тъжби. Оставени сами с насилниците , дамите трябваше да бъдат избавени, само че не постоянно знаеха по какъв начин да помолят за помощ.

В помощ на дамите беше записано обучително видео за жертви на домашно принуждение. В него момичето сподели отворената си длан, след което сви палеца си и го затвори с останалите си пръсти, свивайки ръката си в пестник. Това значи „ домашно принуждение “, „ нуждая се от помощ “ и „ домашно принуждение “.

Видеото бързо стана вирусно, изключително в TikTok. Потребителите означиха, че жестът е ефикасен. Лесно е да се покаже с една ръка и не е мъчно да се скрие от насилника. Благодарение на това доста жертви на домашно принуждение към този момент са съумели да привлекат вниманието и да избягат от насилниците.

Що се отнася до момичето от NBC News, то употребява жестове с ръце, до момента в който е в сребрист автомобил Toyota. Преминаващ водач видял тези сигнали и се обадил на 911.

След като получи предизвестие, полицията арестува 61-годишния Джеймс Хърбърт Брик, който кара колата. Неговата пленница споделила на управляващите, че е пътувала с Брик през Северна Каролина, Тенеси, Кентъки и Охайо. В резултат на това мъжът е упрекнат в нелегално отнемане на човек от независимост. Както можете да видите, жестът на TikTok избавя хора в животозастрашаващи обстановки. Научете го децата си, с цел да знаят по какъв начин да изискат помощ.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР