Според най-новото допитване на института gfs.bern, осъществено от 3 до

...
Според най-новото допитване на института gfs.bern, осъществено от 3 до
Коментари Харесай

Щвейцария гласува дали да има зелени сертификати или не

Според най-новото допитване на института gfs.bern, осъществено от 3 до 11 ноември, 61 на 100 от гласоподавателите се чака да поддържат плана.

Референдумът се състои в миг, когато светът още веднъж е в положение на паника заради появяването на нов вид на ковид - Омикрон, съобщи Нова тв.

През юни швейцарците към този момент поддържаха закона с 60 на 100 от гласовете, само че текстът бе изменен, с цел да обезпечи на управляващите повече независимост на дейности, и съперниците на санитарните пропуски желаеха нов референдум.

В очакване на демонстрации полицията блокира през днешния ден площада пред постройките на Народното събрание и на държавното управление в Берн.

По време на акцията имаше доста демонстрации, от време на време неразрешени и съпроводени с принуждение. Не се стигна обаче до същински безредици като тези в Нидерландия или на френските Антилски острови. При все това мнозина политици получиха смъртни закани и бяха сложени под полицейска протекция.

Днес се организира и избор за известна самодейност, предвиждаща конфедерацията да подсигурява уместно възнаграждение за хората, полагащи медицински грижи.

От средата на октомври броят на инфектираните с COVID-19 в Швейцария пораства поради разпространяването на разновидността Делта. За разлика от други страни обаче управляващите не считат да стягат антивирусните ограничения в народен мащаб с претекста, че досега са заети единствено 20 на 100 от леглата за интензивни грижи, резервирани за пациенти с COVID-19.
Темпът на имунизацията в страната е по-бавен спрямо други страни от Западна Европа - напълно са ваксинирани към 65 % от швейцарците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР