Твърди се, че сенатор Боб Менендес е имал скривалище от златни кюлчета. Това се превърна в тенденция

...
Според наскоро разпечатано федерално обвинение сенатор Боб Менендес е приел
Коментари Харесай

Според наскоро разпечатано федерално обвинение сенатор Боб Менендес е приел подкупи от златни кюлчета, твърдят прокурорите.

Чакай, можеш ли да притежаваш златни кюлчета?

да Това всъщност е процъфтяваща тенденция.

 Сен. Боб Менендес, демократ от Ню Джърси, по време на изслушване на сенатската комисия по банкиране, жилищно настаняване и градски въпроси във Вашингтон, окръг Колумбия, във вторник, 16 май 2023 г. Сенатор Боб Менендес, демократ от Ню Джърси, по време на изслушване на сенатската комисия по банкиране, жилищно настаняване и градски въпроси във Вашингтон, окръг Колумбия, във вторник, 16 май 2023 г. Ал Драго/Блумбърг/Гети изображения

(Говорителите на Менендес не отговориха на искането на CNN за коментар. Отделно той публикува изявление в петък, наричайки обвинителния акт част от „активна клеветническа кампания.“)

Банковите фалити тази година доведоха до скок в търсенето на златни кюлчета и монети

Търсенето на злато вече беше във възход, тъй като хората търсеха начини да хеджират своите инвестиции срещу инфлацията. Тъй като златото е материален актив с ограничено предлагане, то предлага тази стабилност.

След това поредица от банкови фалити, започнали с фалита на Silicon Valley Bank по-рано тази година, добавиха към импулса.

Това беше „обаждане за събуждане“ за много хора, каза Джонатан Роуз, главен изпълнителен директор на Genesis Gold Group, фирма за благородни метали в Бевърли Хилс, Калифорния. „Имаше чувство на безпомощност“, което той каза, че може да потвърди, тъй като е имал пари, депозирани в Western Alliance, която беше подложена на значителен стрес след колапса на SVB.

„Много хора се страхуваха, мислейки си: „Може би парите ми не са толкова сигурни, колкото си мислех, че са в банковата система.“ В резултат на това интересът към притежаването на злато скочи, тъй като хората търсеха материални запаси от стойност, които „могат“ не се изпарява“, каза Роуз пред CNN.

Стойността на килограм злато достигна едногодишен рекорд от близо 66 000 долара през май, според данни на Goldprice.org.

Данните от Световния съвет по златото подкрепят това, на което стана свидетел Роуз.

Търсенето на златни кюлчета и монети в САЩ достигна 13-годишен връх през второто тримесечие, според доклад от август, публикуван от Съвета.

„Последиците от банковата криза подкрепиха търсенето в началото на тримесечието, както и напрегнатите преговори за тавана на дълга на САЩ“, се посочва в доклада. (През пролетта правителството на САЩ беше много близо до фалит върху дълга си за първи път в историята на нацията. В крайна сметка неизпълнението беше избегнато в 11-часова сделка, но това накара Fitch Ratings да понижи рейтинга на американския дълг два месеца по-късно.)

Оттогава търсенето се забави, но „вероятно ще се повиши отново, ако се появят отново някакви признаци на банкова нестабилност и с наближаването на кампаниите за президентските избори през 2024 г.“, според доклада.

Ако можете да инвестирате в злато, защо хората искат физически да го притежават?

Въпреки че можете да инвестирате в злато и други благородни метали, без да ги притежавате физически, хората предпочитат „да имат валутата в ръцете си“, каза Роуз.

Това е така, защото ако, например, инвестирате в златен ETF, „той все още е обвързан с пазара“, каза той. Това означава, че ако пазарът се срине, вие ще бъдете изложени на това и ще понесете известни загуби в резултат на това.

Къде хората трябва да държат златото си?

Много от клиентите му са заровили златото, което им е продал в земята, каза той. Един дори го съхранява в празна кутия за боя в гаража си. Други хора, които предпочитат да държат златото под собствения си покрив, го съхраняват в сейф за оръжие или в подов сейф, добави той.

За допълнителна сигурност можете да сключите застрахователна полица или да я съхранявате в сейф в банка, но повечето от клиентите му предпочитат да не го правят, каза той.

Въпреки това, хората, които искат да инвестират в одобрено от IRS физическо злато в своите отложени данъци инвестиционни сметки по закон са длъжни да го държат в банка или при небанков попечител.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР