Според нас онази вечер МВР си свърши работата. Ако е

...
Според нас онази вечер МВР си свърши работата. Ако е
Коментари Харесай

Валентин Попов : Според нас онази вечер МВР си свърши работата

" Според нас онази вечер Министерство на вътрешните работи си свърши работата. Ако е имало превишаване на пълномощия, това се открива по избран ред - вътрешна инспекция или прокурорска инспекция ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия Валентин Попов от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

На въпрос дали е имало полицейско принуждение, той съобщи: " Искаме ли да живеем в правова страна. Да, виждам, че го бият. Вие казвате, че го бият. Аз споделям, че употребяват физическа мощ и помощни средства ", съобщи полицейският синдикалист във връзка показани кадри на човек, паднал на земята и удрян от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Попов се изрече и срещу оборудването на всички служители на реда с камери в униформата, които да снимат дейностите им.

  " И в България доста служители на реда работят под непрестанно видеонаблюдение. Но камерите са въпрос и на пари. А следващата година Министерство на вътрешните работи още веднъж ще бъде недофинансирано. КАТ и гранична полиция работят под непрестанно видеонаблюдение. Камерите се употребяват в прекалено огромна степен, с цел да се санкционират чиновници ", сподели още Попов като за следващ път изиска повече средства за полицията като отклони тематиката за полицейското принуждение.

В бюджета за следващата година на Министерство на вътрешните работи няма планувано никакво нарастване на заплатите, има единствено 19 млн. лева за финансови разноски,каза Попов.

" Като служител на реда и човек ме тормози че априори се одобри, че има полицейско принуждение ", сподели още той.

Той бе безапелационен, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не е трябвало да е на терен и не вижда проблем, че е бил на кино по време на митингите. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР