Според Надежда Йорданова предстои да се обсъди дали ДБ и

...
Според Надежда Йорданова предстои да се обсъди дали ДБ и
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: В четвъртък пленумът на ВСС разглежда предсрочното освобождаване на Гешев

Според Надежда Йорданова следва да се разиска дали Демократична България и Политическа партия да се явят дружно на възможни избори

„ Спрямо отговорността на основния прокурор аз подхващам всички вероятни законови стъпки. В планувания пленум на Висш съдебен съвет в четвъртък от 9,30 съм присъединила като първа точка от дневния ред разглеждане всъщност и моето предложение за предварителното му освобождение, и на проф. Стоилов”. Това сподели в предаването „ На фокус с Лора Крумова” по министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова.

„ Случаят ЖОСИ ще бъде обсъждан единствено отчасти, за жалост, от Висш съдебен съвет. Ще бъдат прегледани единствено тези негови дейности и бездействия на основния прокурор след избирането му в това му качество”, посочи Йорданова. Тя изрази опасения, че той няма да засегне значително същината на това какъв основен прокурор изискуем на България, дали Гешев покрива конституционните стандарти. „ Аз съм реалист, допустимо е целият спор да се трансформира в прахуляк в очите на хората, само че това отново ще бъде крачка напред”.

Йорданова отхвърли да отговори на въпроса дали ще бъде номинация за министър на правораздаването и в кабинета „ Асен Василев”. „ Колегите от Демократична България и Политическа партия имат задоволително богат набор от хора с умения и темперамент, които да биха могли да се оправят със дилемите ", сподели министърът в оставка.

Според нея главната неточност на четворната коалиция е била, че не се е открил ефикасен механизъм за взимане на решения и превеждането им в осъществяване. За втора неточност уточни скоростта, с която са се случвали нещата. "Арестът на Борисов е решение на вътрешния министър. Аз като правосъден министър нямам пълномощия в това и научих от медиите”, уточни Йорданова в отговор дали този арест е бил неточност.

Тя добави, че не поддържа и смята за погрешен всеки арест, който не дава отговор на закона. „ Ако съответните арести се открият за незаконосъобразни с влезнало в действие решение, би трябвало да бъдат направени съответните разбори и сходни практики да не бъдат допускани, няма значение по отношение на кого”.

Към сегашния миг отиването на предварителни избори основава голям брой опасности, уточни още Йорданова. "Формулата за явяване на идни възможни избори както на Демократична България, по този начин и на Политическа партия, следва да бъде разисквана. Такива диалози към момента не са водени. Ние чуваме наши симпатизанти да приканват за общо явяване. Така че при всички положения този въпрос ще бъде доста съществено разискван в нашите вътрешни органи и с нашите сътрудници ", сподели Надежда Йорданова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР