Според наблюденията на Александра Прокопенко, бивш служител в централната банка

...
Според наблюденията на Александра Прокопенко, бивш служител в централната банка
Коментари Харесай

3 ключови проблема пред икономиката на Русия

Според наблюденията на Александра Прокопенко, някогашен чиновник в централната банка на Русия, съветската стопанска система продължава да демонстрира признаци на напредък макар продължаващия спор в Украйна.

Прокопенко посочи комплицираното предизвикателство, пред което е изправен президентът Владимир Путин с наближаването на 2024 г:

Тя изясни, че Путин се бори с три основни казуса по едно и също време.

Първо, поддържането на икономическия напредък изисква продължение на вложенията в спора в Украйна. През третото тримесечие Русия регистрира забележителен растеж на Брутният вътрешен продукт от 5.5%, който се дължи най-вече на разноските, свързани с спора, които при ограничение евентуално биха могли да спрат или забавят доста растежа, както означи Прокопенко.

На второ място, ръководството на инфлацията, произлизаща от този напредък, изисква зоркост от страна на централната банка, както акцентира Прокопенко. Неотдавна централната банка на Русия увеличи главния си лихвен % до 16%, което е петото следващо покачване, целящо да смекчи военновременната инфлация.

И най-после, Путин се стреми да поддържа визията за осъществяване на отговорностите към популацията. Прокопенко акцентира, че Путин би трябвало да сътвори чувство за нормалност и последователност макар продължаващия спор, което е от решаващо значение с наближаването на идните президентски избори в Русия.

Въпреки че формалната икономическа статистика демонстрира позитивни вероятности, съществуват подозрения по отношение на нейната акуратност, като се допуска, че забележителният напредък се дължи на огромните военни и държавни разноски.

Прокопенко акцентира различен обезпокоителен знак за стопанската система: упованието за поддържане на двуцифрен главен лихвен % през идната година. Според нея това значи скрити недостатъци в стопанската система, което подсказва, че постоянните стопански системи с резистентен напредък нормално не разчитат на толкоз високи лихвени проценти.

Тези прозрения хвърлят светлина върху многостранните провокации, пред които е изправен Путин, с цел да поддържа икономическата непоклатимост на Русия в изискванията на продължаващия спор и последвалите го финансови последствия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР