Според многобройни доклади Silvergate Bank е обявила, че ще прекрати

...
Според многобройни доклади Silvergate Bank е обявила, че ще прекрати
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Крипто банката Silvergate Bank обяви ликвидация

Според многочислени отчети Silvergate Bank е оповестила, че ще приключи активността си и ще ликвидира институцията заради последните събития.

Акциите на банката претърпяха забележителен спад, защото тя заяви за спад в ликвидността и забави годишния си доклад.
Сривът на един от главните ѝ сътрудници, крипто борсата FTX, беше забележителен удар за Silvergate Bank.

Сривът на FTX провокира инспекции от страна на регулаторните органи, банкрути на няколко компании и уронване на репутацията на зараждащия се клас активи. Това в допълнение повлия на способността на Silvergate Bank да работи безпроблемно на пазара.

След седмици на спекулации и опасения от страна на вложителите по отношение на способността на Silvergate да продължи да действа, банката най-сетне удостовери ликвидацията и разгласява изказване, в което се споделя, че съгласно нея проведеното преустановяване на банковите интервенции и доброволната разпродажба на банката е най-хубавият път напред.

Silvergate Bank се ангажира да изплати всички депозити на своите клиенти, а компанията е наела Centerview Partners за собствен финансов консултант и Swaine & Moore за даване на правни услуги.

Планът за разпродажба на банката включва и цялостно погашение на всички депозити, а компанията търси способи да уреди исковете и да резервира остатъчната стойност на активите си, в това число на патентованите си технологии и данъчни активи.


 


Новината за ликвидацията докара до обилни загуби за акциите на Silvergate, които все още на писане на публикацията се търгуват за към $5. Това може да има непредвидени последствия за разрастващата се крипто промишленост, защото огромните компании в наследената финансова промишленост подкрепяха банката – BlackRock да вземем за пример.

Очаква се резултатът FTX да продължи да се популяризира в крипто бранша, а ликвидацията на Silvergate Bank може да има спомагателни последствия за промишлеността, защото доверието в бранша продължава да се колебае.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР