Според министъра няма да се стигне до бум на купуването

...
Според министъра няма да се стигне до бум на купуването
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Хартиената бюлетина мотивира купувачите на гласове

Според министъра няма да се стигне до взрив на пазаруването на гласове

Всички знаем, че хартиената бюлетина стимулира тези, които употребяват форми за деформиране на вота. Очакваме нарастване на опитите за пазаруване на гласове.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работиИван Демерджиев в Габрово, където Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще показа годишния си отчет, съобщи.

" Ще създадем още един път разбор и проект на деяние за изборите. Те ще са разнообразни - с по-голям заряд и интензивност от тези, които желаят да купуват гласове ", уточни той. Според министъра няма да се стигне до взрив на пазаруването на гласове.

Демерджиев добави, че парите не са главния фактор за деформиране на вота. Министерство на вътрешните работи знае кои са рисковите секции, като са употребявани и оперативни данни, и от неправителствени организации.

" Не си играем на стражи и апаши, нашата работа е да ги хванем "

Вътрешният министър разяснява и вчерашното изказване на основния прокурор Иван Гешев, който уточни, че " си играем на стражари и апаши с мигрантите ".

" Гешев би трябвало да е наясно, в случай че не е - чисто доброжелателно да обясня - не си играем на стражари, а е наша работа да ги хванем първо още на границата при опит да влязат в страната, а в случай че са - навътре в България ", безапелационен е Демерджиев.

Ясно е кои са участниците във вчерашния случай на автомагистрала " Тракия " и това, което се изискваше от нас е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в Министерство на вътрешните работи, на която ще се набележат дейности освен по този случай, а и по случаите, които са в напреднал етап на следствие, с цел да могат да приключат, заяви той.

Министърът съобщи и че притежателят на буса, който катастрофира през вчерашния ден в 46 афганистанци и поради което почина един човек, е издирен и заловен с друга група мигранти още на 4 януари. " Нашата работа е, както нееднократно е казвал Гешев, да събираме и предоставяме информация на прокуратурата, създали сме го още тогава. Кой не си е приключил работата тогава ", попита той.

" Трябва да сме на ясно, че не приказваме за една глава, а за проведена престъпност, която работи от територията на Турция до територията на последната европейска страна. по цялата карта на Европа има извънредно добре построени незаконни структури. Цяла Европа сега се активизира да отговори на това, тъй като гибелта на която сме очевидци е освен в България, тя е още веднъж на територията на цяла Европа ", уточни Демерджиев.

Той даде образец, че 60 мигранти са починали на брега на Италия, а 250 са проникнали там и са пристигнали от територията на Турция. " От територията на Турция потеглят мигранти към цяла Европа ", акцентира вътрешният министър.

Европейската комисия ще отпусне средства за застраховане на 110-те км от границата, през които минават мигрантите. Въпреки това министърът уточни, че България не е единствената и най-натоварена страна, в която влизат незаконни мигранти.

" Преди имаше по-голям напън, само че никой не ги спираше, а минаваха на церемониал ", безапелационен е Демерджиев, който добави, че едно от изискванията за влизане в Шенген е противопоставяне на незаконната миграция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР