Според министъра на труда и социалната политика Бисер Петков минимална

...
Според министъра на труда и социалната политика Бисер Петков минимална
Коментари Харесай

Социалният министър: Минимална заплата 650 лв до края на мандата е реалистична

Според министъра на труда и обществената политика Бисер Петков минимална работна заплата от 650 лв. и междинна заплата до 1500 лв. в края на мандата са реалистични цели.

Каква би трябвало да бъде минималната заплата?

Сред целите на ведомството са увеличение на приходите посредством претовареност и по-висока продуктивност на труда, както и повишаване на квалифицираната работна ръка. По думите на министъра тези цели следват трендовете на пазара на труда.

Близо 8% от българите попадат в графата " работещи небогати ", живеят с 314 лева на месец
 
Петков напомни, че по данни на Агенцията по заетостта нивото на записаната безработица е 6,7 на 100, а броят на записаните безработни е към 220 000, което се равнява на безработицата преди настъпването на икономическата рецесия през юни 2008 година

Работещите сега българи могат да останат без пенсии поради демографската рецесия?
 
Проблем остава дефицитът на работна ръка, изключително на квалифицирана - от тези към 220 000 души към 120 000 са с ниска степен на обучение, а част от плануваните ограничения в обществената област са ориентирани точно към тези хора. Така с бюджетни средства през идващите четири години ще бъдат подготвени 50 000 безработни, а със средства от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " минимум 100 000, търсещи работа и неактивни хора от уязвимите групи на пазара на труда, също ще бъдат включени в образования.
 Бисер Петков БГНЕС
Бисер Петков акцентира, че министерството няма желание да прави промени в параметрите на пенсионната система по този начин, както са открити през 2015 година Няма да се трансформират пенсионната възраст и стажът за пенсия.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР