Според министъра на труда и социалната политика Бисер Петков има

...
Според министъра на труда и социалната политика Бисер Петков има
Коментари Харесай

Бисер Петков: Има постигнати взаимноприемливи решения относно Закона за хората с увреждания

Според министъра на труда и обществената политика Бисер Петков има реализирани взаимноприемливи решения по отношение на Закона за хората с увреждания.

По думите му консенсусът е реализиран на среща през вчерашния ден до късно вечерта в общественото министерство с присъединяване на омбудсмана Мая Манолова и нейния екип, представители на национално представителните организации, представители на Министерството на финансите.

"В продължение на няколко часа обсъждахме въпросите, които породиха противоречие в последния план, който беше обсъждан при започване на седмицата. Мисля, че постигнахме взаимноприемливи решения и продължаваме процедурата идната седмица със блян допустимо най-скоро законопроектът да бъде утвърден от Министерския съвет и да постъпи в Народното събрание ", съобщи пред публицисти в Ловеч министър Петков.

По думите му 150 милиона лв. в допълнение за политиките за хора с увреждания са планувани в централния бюджет за идната година. "Това е голям спомагателен запас, като главното, което ще ангажира огромна част от него, е увеличената доста финансова поддръжка за хората с увреждания, която е регламентирана в план на закона, изключително за тези, които не могат да работят заради тежките увреждания, които имат. Те ще получават поддръжка в границите на линията на бедността.

Предвидено е тази месечна финансова поддръжка да бъде 57 % плюс обществената инвалидна пенсия ", съобщи министърът и добави, че това са към 600 хиляди, които ще получават по-висока финансова поддръжка, а някои - и за първи път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР