Според министъра на финансите (2014-2020) Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов

...
Според министъра на финансите (2014-2020) Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов
Коментари Харесай

Бивши министри на финансите се обединиха в ползите от влизането на България в еврозоната


Според министъра на финансите (2014-2020) Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва преимуществата от влизането на България в еврозоната ще са безспорни. Той сподели това по време на проведена конференция " България в еврозоната – преимущества и благоприятни условия ".

Горанов се надява, че тематиката за еврото ще бъде част от сплотяващите тематики за обществото, с цел да се реализира общ позитивен резултат. Освен това, по думите му, в придвижването към еврозоната България е направила доста позитивни промени, които усъвършенстват и качеството на живот на обществото.

Пламен Орешарски  Пламен Орешарски Доц. доктор ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, учител и политик. Роден е на 21, министър-председател на Република България (2013-2014), министър на финансите (2005-2009), смята, че пред България се открива опция за социално-икономически прогрес. Той напомни, че стопанската система ни към този момент е претърпяла " шока " от въвеждането на валутния ръб. Според него приемането на еврото няма да ни направи по-богати автоматизирано, а ще ни даде опция да станем такива, в случай че желаеме. Той прикани управляващите да приложат ограничения и политики за използване на конкурентоспособност на стопанската система ни.

Модераторът на панела, ръководещ сътрудник на " Експат Капитал ", вицепремиер и министър на стопанската система (2001-2003), е на мнение, че по-голямата полемика в обществото се концентрира върху тематики, които не са основни. Според него най-големите изгоди са тези, които не могат да се измерят математически. Ако България желае да е измежду най-развитите страни в Европа, отговорът на този въпрос е явен.

Милен Велчев  Милен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва интернационалните връзки във ВИИ „ Карл Маркс “ през 1988, министър на финансите (2001-2005), добави, че съперниците на еврото черпят ентусиазъм от всеобщия песимизъм през цялото време на въвеждане на еврото. Според него обаче времето е потвърдило, че еврото е минало през толкоз стихии, с цел да може към този момент да се провали тази парична система. Той смята, че влизането във валутния механизъм ERM II е било същинското предизвикателство, до момента в който влизането в еврозоната е условност. Велчев е безапелационен, че България ще е пълновръстен член на еврозоната. 

Любомир Дацов, който е някогашен заместник-министър на финансите, сподели, че еврозоната не е лекарство, а опция. " Ако знаеш какво правиш, тя може да бъде трамплин, до момента в който в случай че не знаеш какво правиш, нищо няма да се промени ", разяснява той. Според него страната ни би трябвало да бъде съответна на обстановката. Ако страната ни не успее да " пребори " инфлацията, ще имаме съществени проблеми, предизвести Дацов. Той е убеден, че България ще има недостиг под 3 % в края на годината, даже и към 2,5 %. За идната година обаче сигналите са, че може да има по-голям недостиг. 

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев обърна внимание, че е добре да се намерения за това по какъв начин парите да имат по-голяма покупателна дарба, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР