Според министър-председателя Нафтали Бенет, въпросът за климата е приоритет на

...
Според министър-председателя Нафтали Бенет, въпросът за климата е приоритет на
Коментари Харесай

Израел ще ограничава глобалното затопляне с нови 450 000 дървета

Според министър-председателя Нафтали Бенет, въпросът за климата е приоритет на държавното управление. Акцентът в проектите за озеленяване са градските общности, където живеят над 90% от жителите на страната, а горещините се усещат изключително остро. Сянката на дърветата фрапантно ще усъвършенства температурните условия на улиците и качеството на въздуха.

Кабинетът утвърди амбициозния проект, който би трябвало да се реализира до 2040 година и ще коства почти Щатски долар 716 милиона. Правителството акцентира, че в битката с климатичните промени залага преди всиичко на природосъобразни решения. Освен това израелското законодателство ще вкара условия към градското обмисляне, с които да подсигурява адаптирането на градската среда към климатичните промени и да наложи нови урбанистични решения, съчетващи опазването на околната среда с възстановяване на градските пространства.

Следващите стъпки ще включват картографиране на настоящата дървесна завивка в градовете, поощряване на локалните проекти за резистентност, обезпечаване на нужните средства и основаване на комфортна цифрова платформа, където наред с друга информация, ще се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР