Според миграционната статистика на МВР общо 1807 души са влезли

...
Според миграционната статистика на МВР общо 1807 души са влезли
Коментари Харесай

Над 1800 души са влезли незаконно в България през 2018 година

Според миграционната статистика на Министерство на вътрешните работи общо 1807 души са влезнали нелегално в България през 2018 година. Заради всеобщите бягства центровете на държавна организация ”Бежанци ” стоят празни. Чужденците, които влизат нелегално в България всеобщо бягат към Западна Европа.
Данните са оповестени от Министерството на вътрешните работи в миграционната статистика на институцията. От нея се схваща, че до 23 декември полицията е открила 1807 нелегално пребиваващи в България. Най-много от тях са от Афганистан – 47.5%. Иракчаните са 26.6%, а сирийци 10.2%. Поне 1000 души за първи път са влезнали в България през предходната година.

Голяма част от противозаконните влизания са през зелена граница, което значи през места, които би трябвало да са предпазени от скъпоструващата ограда. От общо 648 души арестувани на вход, 405 са хванати на зелена граница. Само 243 са минали през гранични пунктове.

От данните оповестени в миграционната статистика на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че няма особена спънка да се влезе нелегално у нас, макар оградата по границата с Турция и усилената защита по браздата.

От статистиката излиза наяве, че чужденците, които влизат нелегално в България всеобщо бягат към Западна Европа. Броят на задържаните на вход е съвсем еднакъв на арестуваните на излаз. Според данните 648 са задържани при опит да влязат и 632 – до момента в който се пробват да изоставен страната. Бягствата са най-вече през сръбската граница. Там са хванати 392 случая. През румънската граница са пробвали да преминат 185 души.

Продължават и всеобщите бягства от центровете за бежанци. В общия случай хората се настаняват в тях, единствено с цел да получат статут. След това ги напущат и търсят метод да продължат към сръбската граница. Статистиката сочи, че единствено за седмицата сред 17 и 23 декември от тези центрове са избягали 84 души. За същия интервал статут е даден на 59 индивида.

Заради всеобщите бягства центровете на държавна организация " Бежанци " стоят празни, излиза наяве от данните. Общият потенциал на местата за настаняване е 5190 души. Към 23 декември в тях са били настанени 523 души. Това значи, че в центровете за бежанци са били запълнени едвам 10% от местата в тях.

По-пълни са били арестите на дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи. В тях е имало 186 индивида от оптимално 700, което е 26% напълнен потенциал. На арестуваните там не се разрешава да излизат, до момента в който не бъдат трансферирани към организацията, от която получават и статут.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР