Според местния вестник "Ал Уатан", църквата "Свети Мина" в предградие

...
Според местния вестник "Ал Уатан", църквата "Свети Мина" в предградие
Коментари Харесай

Терористи атакуваха християнски храм в Египет

Според локалния вестник "Ал Уатан ", църквата "Свети Мина " в предградие на столицата е била атакувана от петима терористи, в това число един, наобиколен с експлозиви.

Към сегашния миг трима от нападателите са премахнати, включително камикадзето, който, по всяка възможност, е трябвало да влезе в храма и да се взриви.

Франс прес, базирайки се на своя източник, заяви за въоръжен мъж, който разкрил огън отвън християнския храм и опитал да щурмува църквата, преди да бъде убит от служители на реда. Нападателят е ранил и петима охранители. Според държавната телевизия един от убитите е служител на реда.

Полицията търси различен нападател, който е избягал от мястото на престъплението, заяви още Агенция Франс Прес, представен и от Българска телеграфна агенция. Според египетската държавна телевизия има хванат съизвършител в офанзивата в южното предградие на Кайро Хелуан.

Тази година бяха осъществени доста атентати против египетските християни, коптите. Отговорност за множеството от тях пое групировката "Ислямска страна ". Близо 10 % от 100-те милиона поданици на най-вече мюсюлмански Египет са християни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР