Според местните власти това означава, че над 70 процента от

...
Според местните власти това означава, че над 70 процента от
Коментари Харесай

Незапомнен Порой! Историческият Град Се Превърна В Езеро!

Според локалните управляващи това значи, че над 70 % от площта на историческия център на града е под вода. Туристите бяха евакуирани от фамозния площад " Сан Марко ", а трафикът на водните таксита из града бе прекратен краткотрайно. В деяние остана единствено превозът до по-отдалечените острови.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро сподели, че по дъното на лагуната са издигнати голям брой загради, които да предотвратяват наводненията. Осъществяването на плана се проточи дълго и бе белязано от преразходи и корупционни кавги, означиха организациите.

На 22 декември 1979 година Венеция бе ударена от вълна от 166 см над нулевата насочна точка при Пунта каузи Салуте при южния вход на Канале гранде и площада " Сан Марко ". Но най-мащабният потоп, залял града е бил през 1966 година - със 194 сантиметрова вълна.

Службите за гражданска отбрана са в непрестанна подготвеност в доста елементи на Италия, където има проливни дъждове и мощни ветрове. В южната област Калабрия един човек изчезна безследно, откакто през вчерашния ден лодката му се удари в кей. Железопътният и автомобилният трафик през прохода Бренер към Австрия е краткотрайно спрян през вчерашния ден и през днешния ден. Участъци от шосето Милано-Болоня са под вода. Превантивно са затворени учебните заведения в доста области, измежду които северните Лигурия и Венето, както и в елементи от Абруцо и столицата Рим.

АП уточни, че казусът с наводненията се утежнява заради занемарената поддръжка на речните корита в Италия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР