Според мен всичко се е договаряло накуп – и министри,

...
Според мен всичко се е договаряло накуп – и министри,
Коментари Харесай

Журналисти: Очакват ни два много разтърсващи месеца

Според мен всичко се е договаряло вкупом – и министри, и регулатори. Начинът, по който ще действа тази коалиция, трябваше да бъде явен още първоначално. Щяхме да избегнем тези драми при едно добре написано съдружно съглашение. Това съобщи журналистът Емилия Минчева в ефира на Българска национална телевизия.

„ Не имам вяра да е било сюжет всичко това. Разказът за това кой е отговорен е роман за пред гласоподавателите.  Във всички случаи става въпрос за хора – по какъв начин да се сложат министрите, фрагментите. Важно е какво следва, а то по никакъв начин не е розово за страната и за политическите сили ”, счита пък журналистът Валерия Велева.

„ Коалиционната просвета на ГЕРБ е „ ела,ще те изям ”, а тази на ПП-ДБ първо я откриват между тях първо, а по-късно и с колегата си. вторите бяха извънредно безмълвни, което беше неточност, а когато решаваха да приказват, го вършиха по единично. Комуникацията беше объркана. Трябва да има почтеност към гласоподавателите на ПП-ДБ – това са малко по-особени чешити, прекомерно изискващи ”, безапелационна е Милчева.

Тя акцентира, че има доста несвършена работа: „ Няма го вторият транш по ПВУ, липсват основни законопроекти. Ако са национално виновни, депутатите би трябвало да гласоподават тези неща, макар протичащото се. ”

„ Приложението на Конституцията сега буксува, тъй като не бяха признати закони, които да може тя да задейства по този начин, както би трябвало да бъде. От последните дни към този момент сме влезнали в предизборна акция, която е много остра, с замяна на реплики. Тепърва приказката „ кой е отговорен ” ще се задълбочава ”. Тепърва ще се изваждат обстоятелства от тези договаряния. Очакват ни доста разтърсващи два месеца ”, на мнение е Велева.

Тя счита, че към момента не сме в конституционна рецесия, само че съобщи: „ Първият проблем ще бъде с назначението на премиера – от тези девет имена остава единствено едно, а всички други отпадат по разнообразни аргументи. Всички споделят, че ще се търсят неполитически фигури. Горица Кожарова е единствената опция. ”

И двете са на мнение, че изборите няма да бъдат 2 в 1 на 9 юни.

" Третият мандат не е изненада, той ще мине и замине. Трябва да гледаме времето до изборите ", добави още Велева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР