Според мен в парламента още не се знае дали ще

...
Според мен в парламента още не се знае дали ще
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Виждаме пълна некомпетентност в правенето на политика в България

Според мен в Народното събрание още не се знае дали ще има болшинство и държавно управление и към този момент се приказва за цифри, повдигане на налози, рязане на разноски. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria някогашният вицепремиер и изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд Ивайло Калфин. Бюджета е най-големият израз на политики, те би трябвало да бъдат определени от тези, които желаят да ни ръководят. Иначе става предизборно приемане на бюджети, дават се обещания, по тази причина и сега недостига е 6%, сподели Калфин.
Всяка смяна в бюджета е държавна политика, която държавното управление би трябвало да извършва. Това, което незабавно би трябвало да се направи, е да се появи коалиция, която да каже, че желае да носи отговорност за политиките в бюджета. Хората се тормозят, тъй като има неустановеност и не знаят какво ще се случи. В момента, в който се появи някой, тази неустановеност ще намалее. Вариантът, в случай че не се появи подобен някой е да вървим на избори още веднъж за 6-ти път за две години.
Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер

Възможна е огромна коалиция, само че тя не се прави у нас по методът по който се прави по света. Аз сега виждам главното внимание да е върху втората политическа мощ, а в последна сметка мандатът отива в първо при първата политическа мощ, разяснява Калфин.
Такива сделки като: „ Ти отстъпи твоя мандат, пък аз ще ти предложа в моя “ звучат несериозно политически и наподобяват като някакъв пазарлък. Отново виждаме цялостна непросветеност на правенето на политика в България.
Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер

Ако ГЕРБ не получи поддръжка от ПП-ДБ, то би трябвало да потърси поддръжка за кабинет на малцинството. Вторият вид е да потърси болшинство сред другите партии. В тази обстановка няма да има обичана коалиция, въпросът тук е кой може да поеме политическата отговорност, съобщи още Ивайло Калфин.

Аз оставам краен оптимист, че ще има държавно управление. Ако някой съществено желае да ръководи обаче би трябвало да поеме отговорност за четири годишен мандат. В държавното управление може да има специалисти, само че постоянно би трябвало да има някой, който да носи политическата отговорност, безапелационен беше Калфин. Местните избори също са значими и са фактор, само че чисто от партиен интерес, заключи той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР